home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
,,Öntsünk tiszta vizet a pohárba!”
HEGEDëS Attila
2007.09.12.
LXII. évf. 37. szám

Augusztus végén Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke összehívta az öt parlamenti párt képviselőjét, azzal a szándékkal, hogy a Magyar Gárda megalakulásával kapcsolatban közös álláspontot alakítsanak ki. De nem jött létre olyan összefogás, amely áprilisban a holokauszt-emléknapot és a Zéró t...

Augusztus végén Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke összehívta az öt parlamenti párt képviselőjét, azzal a szándékkal, hogy a Magyar Gárda megalakulásával kapcsolatban közös álláspontot alakítsanak ki. De nem jött létre olyan összefogás, amely áprilisban a holokauszt-emléknapot és a Zéró tolerancia kiáltványt eredményezte. Ehelyett kölcsönösen egymás fejéhez vágta a korábban már felsorolt vádakat az MSZP és a Fidesz.
Gyurcsány Ferenc kormányfő és MSZP-elnök megismételte: nemcsak azért kell ilyen nagy jelentőséget tulajdonítani szélsőjobboldali jelenségeknek, mert erre tanít a történelem, hanem azért is, mert ezek a csoportok már nem elszigetelten működnek, hanem egy parlamenti párttal együttműködve, és ez a párt a Fidesz.
Navracsics Tibor felvette a kesztyűt: a Fidesz frakcióvezetője azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy ő hozta be a magyar közéletbe a gyűlölet politikáját. A 23 millió románnal való riogatás során xenofóbiás kampányt folytatott az MSZP, durván félreértelmezték Kövér László ,,köteles” beszédét, miközben a holokauszton viccelődő Zuschlag Jánost nem zárta ki az MSZP, a Deutsch-Für Tamást díszzsidónak nevező Pásztor Tibor pedig a budapesti elnökség tagja - sorolta a politikus. ,,Gyurcsány Ferenc nem ért a kormányzáshoz, csak a hisztériakeltéshez” - tette hozzá. ,,Hogy jön ahhoz Gyurcsány Ferenc, hogy a legnagyobb ellenzéki pártot azzal gyanúsítsa meg, hogy diktatúrát és nemzetiszocializmust akar kiépíteni és lefasisztázza a jobboldaliakat (...) A Fidesz 1988-as megalakulása óta a jogállamiság talaján áll, és azért jött létre, hogy demokrácia legyen Magyarországon, miközben ekkor Gyurcsány Ferenc még a KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség - H. A. megjegyzése) főfunkcionáriusa volt” - emlékeztetett Navracsics Tibor.
Az ötpárti találkozó után Vona Gábor a Magyar Gárda Egyesület elnöke közlemény formájában fordult a nyilvánossághoz: ,,A Magyar Gárdával kapcsolatban egy aljas és hazug rágalomkampány folyt az elmúlt hetekben. Mint a Magyar Gárda Egyesület és a Jobbik elnöke ezúton hívom ki nyilvános vitára azon parlamenti pártok vezetőit, akik a hazudozásban részt vettek”. Majd hozzátette: ,,Öntsünk tiszta vizet a pohárba, mert itt valaki hazudik. Én a magam részéről állok elébe a vitának.” Majd ismét kifejtette, hogy határozottan visszautasítanak minden olyan rágalmat, amely a Magyar Gárdát náci, fasiszta és félkatonai színben tüntette fel. Hangsúlyozta, hogy az egyesületet bejegyezték a bíróságon, törvényesen működő szervezet, amely a jövőben is törvényes keretek között kíván működni, de nem hajlandó lemondani egyetlen alkotmányos jogáról sem. ,,A Gárda nem valami ellen, hanem valamiért jött létre. A magyarságért. A hazájukért és nemzetükért tenni akaró embereket kívánjuk összegyűjteni, hogy ők példamutatásukkal kovászává legyenek a magyarság megújulásának.”
A közlemény végén pedig arra kérte a sajtó munkatársait, hogy ne higgyenek a hazugságoknak, s ne legyenek eszközei a ,,gyurcsányi őrületnek”, hanem a ,,fülükre és az eszükre hallgassanak”.
Talán mondani sem kell, hogy eddig egyetlen parlamenti párt sem fogadta el Vona Gábor vitára szólító felhívását.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..