home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Évadzáró Óbecsén ...
Koncz Erzsébet
2006.07.19.
LXI. évf. 29. szám
Évadzáró  Óbecsén
  ...

Évadzáró Óbecsén
A világbajnokokSzép élményben volt része mindenkinek - s megtudhatta, láthatta, milyen szépen dolgoznak az Alsóvárosban a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szakcsoportjai -, aki elment vasárnap, június 25-én este a színházba.Elsőként Ferencz Edvin magyartanár, a Kultúrkör veze...

Évadzáró Óbecsén
A világbajnokok

Szép élményben volt része mindenkinek - s megtudhatta, láthatta, milyen szépen dolgoznak az Alsóvárosban a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szakcsoportjai -, aki elment vasárnap, június 25-én este a színházba.
Elsőként Ferencz Edvin magyartanár, a Kultúrkör vezetőségi tagja köszöntötte a vendégeket, a népes közönséget.
- Műsorunkkal egy sikeres évadot zárunk - mondta. - Az elismerő oklevelek, serlegek, a szebbnél szebb festmények, valamint kézimunka-kiállítás megtekintése után erről önök is meggyőződhettek. Ma szeretnénk röviden bemutatni az idei évad legsikeresebb produkcióit, melyekkel a körben tevékenykedő szakcsoportok ország- és világszerte dicséretet, rangos kitüntetéseket szereztek.
Végezetül megköszönte a szponzoroknak a támogatást, akik nélkül mindez nem valósulhatott volna meg.
A Kultúrkör támogatói: Óbecse község polgármestere és a Városi Tanács, Nomen, Tóth Promet, Conto, Higija Gyógyszertár, Nektar, Ratar Promet, Akumulator, Sörgyár, Trend, Europharma, Kokomo, Primavet, Technozoo, Fabó gépkocsiszerelő, Vajdasági Bank, Kaktusz virágüzlet, Bozsóki gépkocsiszerelő, GamaML, Komunalac, Malvin fatelep, Letti pékség, AEM fatelep.
Ezután Dušan Jovanoviæ polgármester is örömét fejezte ki afölött, hogy ilyen szépen dolgoznak a Kultúrkör szakcsoportjai. Ezentúl is azon lesz, mondta, hogy anyagilag segítse munkájukat s további sok sikert kívánt a versenyekhez.
Ezután Karácsonyi Gabriella gimnazista, műsorvezető, aki maga is népdalénekes, népi táncos, bemutatta a szakcsoportok munkáját.
Elsőként a Kiscimbora tánccsoport lépett színpadra a Csalóka együttes kíséretével.
Ezt követően a 101 dalmát kiskutya történetét varázsolták elénk a kis táncosok, majd a Kultúrkör gyermekcsoportja egy latin-amerikai show-t adott elő. Láthattuk a Pityke népitánc-csoportot, az ovisokat, akik Az oroszlánkirály című rajzfilm zenéjére táncoltak, majd bemutatkozott Szelence énekegyüttes.
Bartuc Csilla diszkótánca is elnyerte a közönség tetszését. Cseszák Zsombor és Szerda Balázs szólótánca után Símovics Tamás és Magyar Réka mutatkozott be.
Rómeó és Júlia történetét Varga Tímea és Velencei Róbert varázsolta elénk a tánc kelléktárával.
Szerda Zsófi és Szerda Ákos sárközi dalokat adtak elő.
A mambó is elnyerte a közönség tetszését Rohacsek Attila és Varga Andrea páros előadásában.
Horváth Zsolt és Bognár Renáta következett az Arab szerelem produkcióval.
Ezután léptek színre a világbajnokok! Vastapssal köszöntötte őket a közönség.
Végezetül a Szelence népitánc-együttes is bemutatkozott.
Ricz Róbert, a Kultúrkör elnöke minden csoportnak gratulált, s virágcsokorral, serleggel jutalmazta a táncosokat és vezetőiket.
Külön virágcsokorral köszöntötte a Szivárvány festő- és a Szendrey Júlia kézimunkacsoport vezetőit: Holló Katalint és Sulc Erzsébetet.
A Kultúrkör elnöke elmondta, hogy elégedett az elmúlt idénnyel.
- Munkában, eredményekben gazdag, de nehéz évet tudhatunk magunk mögött. Rengeteg díjat, oklevelet, serleget szereztek csoportjaink a versenyeken. A Szelence táncegyüttes novemberben a kiválóan minősült címet szerezte meg a Martin György Népitánc-szövetség által szervezett Bemutató Színpadon, a népdalénekesek a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn és a Durindón vettek részt, és nyertek díjat, a Kiscimbora táncegyüttes a Kőketáncon nyert ezüstérmet. A moderntánc-csoportok több regionális versenyen jeleskedtek, számos országos bajnoki címet szereztek, és Riminiben, a világbajnokságon is bizonyítottak - mondta.
A Szivárvány festőcsoport is tevékeny volt. Több kiállítást szervezett Vajdaság-szerte. Azután alkotónapot is rendeztek. A Szendrey Júlia kézimunka-csoporttal együtt Adán a gyűjtők kiállításán, valamint a Kézimunka kedvelők Szövetségének kiállításán is közszemlére tették legszebb alkotásaikat.
A kézimunkázás mellett szórakoztak, teadélutánokat rendeztek.
A Kultúrkör az elmúlt egy év alatt játszó- és táncházat, bálokat, kiállításokat, egyházi összejöveteleket, emlékműsorokat, tánciskolát, találkozókat, szórakoztató, tarka esteket és népitánc-műsorokat szervezett. Otthont adott a Kőketáncnak.
- Szponzorok nélkül hogy boldogultak volna?
- Nagyon nehéz előteremteni a szükséges pénzeszközöket, csak a támogatókra számíthatunk. A Kultúrkör jövedelme nagyon szerény, rendezvényeink vagy ingyenesek voltak, vagy csak szimbolikus belépési díjat kértünk. Hogy mégis működnek a csoportok, az nagy csoda. De vannak még lelkes oktatók, emberek, akik fontosnak tartják a művelődési életet. Az említett támogatók juttatásán kívül kaptunk valamennyi pénzt a külföldi és belföldi pályázatok által is. Nagyon sokba kerülnek az új ruhák, a koreográfusok, az utazások... A szülők is nagy segítségünkre vannak.
Az elnök elmondta azt is, hogy még számtalan meghívásnak kell eleget tenniük. Az új évadban is szeretnének az eddigiekhez hasonló, sőt jobb eredményeket elérni, bővíteni a szakcsoportok és a tagok számát.
- A Durindó és a Gyöngyösbokréta házigazdái leszünk, elő kell teremteni az eszközöket, óriási szervezőmunka vár ránk, de az elnökség tagjai a községgel és a város polgáraival karöltve bátran vállalják a kihívást - fejezte be tájékoztatóját Ricz Róbert.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..