home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Virágot a világnak — világot a virágnak
Szilágyi Edit
2024.04.02.
LXXIX. évf. 13. szám
Virágot a világnak — világot a virágnak

Virágterápia volt a címe annak az előadásnak, amelyet a Than Emlékházban tartott Rajda Cecília és Marlyn Péter természetgyógyász.

A Bach-virágterápia rendszerét, melyben harmincnyolc, vadon élő virágot és növényt találunk, egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel — mondta bevezetőjében Rajda Cecília.

Könyvében, melynek az Út a lelki egyensúlyig címet adta, Bach doktor virágterápiájának gyakorlati alkalmazását írta le. A mindennapok küzdelme során bennünket ért lelki sérelmeket önismerettel és a könyv segítségével saját gyógyításunkra, lelki békénk megteremtésére tudjuk fordítani, nyomatékosította az előadó Bach doktor felfedezését, mely szerint a lelket kell gyógyítani az egészség érdekében, mert a lélek és a személyiség közötti árok vagy gát konfliktust, ezzel együtt betegséget okoz. Igen fontos a testi-lelki-szellemi összhang ahhoz, hogy le tudjuk küzdeni a bizonytalanságot, a kételyeket, a magányt, a kétségbeesést, a félelmet, a fokozott érzékenységet, a depressziót.

A használója erőt meríthet a virágok kivonatából. A virágterápiát cseppek (oldatok) vagy krémek formájában alkalmazzák. Mellékhatásuk nincs, allergiások is bátran bevehetik. Ami még fontos, mondta számos példával is alátámasztva, gyermekeknek is adható, és a felnőtteknek is biztos kezelési módszernek bizonyult. Más gyógyszer szedése mellett nem okoz gondot, a már meglévő terápiát kiegészíti. Sok esetben a homeopátiával együtt is alkalmazzák. A kérdésekre válaszolva Rajda Cecília elmondta, hogy léteznek elsősegélycseppek, cseppek allergia ellen, pattanásos bőrre, vizsgadrukk és lámpaláz ellen, migrén ellen stb.

Az előadó elmondta, hogy már egészen korai gyerekkorban belénk éghetnek bizonyos negatív élmények. Ezek egyszer biztosan a felszínre törnek. Az esszencia az érzések feloldását segíti. A depressziós személy új életcélra lel. Szenvedélybetegeken is tud segíteni, és azokon is, akik nőgyógyászati problémával küszködnek. Az oldat nem csak az ember számára hatásos, az állatoknál (állatorvostól való félelem kezelésére, új környezethez való alkalmazkodás elősegítésére, sokk, trauma vagy rossz körülmények között élő állatok rehabilitációjára) és a növényeknél is alkalmazzák. Életmentő lehet, ha daganatot kezelnek vele (lelappad), emellett normalizálja a vérnyomást, mondta a kérdésekre is válaszolva, majd átadta a szót Marlyn Péter természetgyógyásznak, aki energetikai gyógyítással, az atlaszcsigolya korrekciójával és stresszoldással foglalkozik.

Magyarázatát az atlaszcsigolya fogalmával kezdte. Ez felelős a helyes testtartásért, ez az első nyakcsigolya, mely közvetlenül a koponya alatt van. Ha sokat aggodalmaskodunk, reményvesztettek, feszültek vagyunk, és zárkózottak, funkciózavar következik be, bemerevedik a nyakunk. Fejfájások kezdik gyötörni a beteget. A gondolat- és az érzelemvilág beszűkül, hátizomfájdalom, görcs, zsibbadás, térdfájdalom, fülzúgás, akár látászavar is felléphet. 150-féle betegséget is okozhat e csigolya elmozdulása. A lábak hosszának eltérése utal erre az állapotra — mutatta be az előadó a megjelentek példáján is. Gerincferdülést okoz, vagy elfordul, és a koponyába ki-be lépő idegeket nyomja, ez okozza a megmagyarázhatatlannak tűnő tüneteket. A tarkótól indul a fejfájás, hátfájás, zsibbadás a kezekben, deréktáji fájdalmak jelentkeznek, de akár a talp is érintett lehet. A folyamat visszafordítható, de nem gyógyszerrel. Először a gondolkodásmódon kellene változtatni, kinyitni a látókört, a zárkózottság nem segít. A kezelés során az atlasz újra az eredeti pozícióba kerül. A beavatkozás a háti görbületet csökkenti, a normális nyaki gerincet biztosítja. A kezelés rövid ideig tart, felszabadító érzést nyújt, utána ellenőrzésekre van szükség, magyarázta az előadó számtalan példán mutatva be a megvalósított eredményeket.

Marlyn Péter előadása után is sorjáztak a kérdések és a megnyugtató válaszok.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..