home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Villa Golden Family — játszóház és rendezvényterem
Tóth Lívia
2018.08.03.
LXXIII. évf. 31. szám
Villa Golden Family — játszóház és rendezvényterem

Nemrégiben új játszóházzal és rendezvényteremmel gazdagodott Zenta.

A Villa Golden Family egy teljesen felújított, rendkívül igényesen berendezett épület a város szívében. Mivel a renoválás során az eredeti külalakot kellett megtartani, a frissen vakolt ház hozzájárul a központ és az utca arculatának szépítéséhez is.

 Tornai Márió ült le velem beszélgetni a tágas teraszon, ahol kovácsoltvas bútorok adják a kényelmet. Az udvar berendezése is ilyen lesz, a padok és a kandeláber már megérkezett, viszont a munkálatok egy része még hátravan.

— A családi vállalkozásban édesanyám, Anitics Slavica a „nagyfőnök”, az ő régi vágya volt, hogy egy olyan játszóházat nyissunk, amely minden igénynek megfelel. Ezt az épületet már tíz éve nézegette, ám korábban nem volt eladó. Az előző tulajdonos, aki Svájcban él, szintén szeretett volna itt egy vállalkozást indítani, de aztán meggondolta magát, és 2017 januárjában megvásároltuk az objektumot. A ház százéves, és igen rossz állapotban volt, nagyon sokba került a felújítása. Amikor hozzákezdtünk, szinte csak a falak maradtak, a tetőt lecseréltük, a belső térben helyiségeket nyitottunk össze. A végeredmény Borbálát, a tervezőnket dicséri, akivel már huzamosabb ideje együttműködünk, ő dolgozott a vállalkozásunkhoz tartozó üzlethelyiségek és luxuslakások kialakításán is. Hogy van-e igény ilyesfajta szolgáltatásra Zentán? Bízom benne, hiszen még igazán el sem kezdtük reklámozni a tevékenységünket — majd ha az udvarban is befejeződnek a munkálatok, készítünk egy videót, mellyel bemutatjuk a kínálatunkat —, viszont a telefon állandóan csörög, sokan érdeklődnek és jó néhány rendezvényt is  tartottak már nálunk. A Villa Golden Family egy része gazdagon berendezett játszóház, ahol gyermekszületésnapokat tarthatnak, és van egy kisebb terem is a szülőknek. A játszóházat általában három órára bérelik ki, óránként 2000 dinárért, és ebben az árban mindent használhatnak. Mivel a gyerekek futkároznak, por, baktérium kerül a levegőbe, ezért beépítettünk egy, a klímához hasonló rendszert, mely húsz perc alatt teljesen kicseréli a benti levegőt. Olvastam, hogy a nyugati játszóházakban ez már kötelező berendezésnek számít, de a vidékünkön mi vagyunk az elsők, akik alkalmazzák. A rendezvényterem 80 férőhelyes, kisebb lakodalmak, családi összejövetelek, keresztelők, osztálytalálkozók stb. rendezésére alkalmas. Természetesen ilyenkor is igénybe vehetik a játszóházat, és a gyerekek sem unatkoznak. Az inni- és ennivalót hozhatják otthonról, nálunk viszont minden szükséges kelléket megtalálnak a tálaláshoz. A konyha ennyi személy részére való főzésre nem alkalmas, viszont az ételeket megmelegíthetik, kávét készíthetnek, az italokat lehűthetik. Ha úgy kívánják, mi is megrendelhetjük az ételt és az italt, hívunk felszolgálószemélyzetet, a vendégeknek pedig csak el kell jönniük. Minden megbeszélés kérdése, nyitottak vagyunk a különféle ötletekre, elképzelésekre. A terem konferenciákra, üzleti megbeszélésekre, termékbemutatókra is alkalmas, mivel a megfelelő műszaki felszereléssel bír, például a kivetítő felülete öt négyzetméter. Mindehhez egy szép nagy terasz is tartozik, az udvar alakulóban van, még be kell füvesíteni, és néhány játékot, például hintákat szeretnénk elhelyezni, az utcán hamarosan elkészül a parkoló. A terveink között szerepel még egy szabadtéri grillsütő és egy kisebb borospince kialakítása is, hogy a hozzánk látogatók még több lehetőség közül választhassanak. 

Márió elmesélte, a családi vállalkozásba harminc évvel ezelőtt vágott bele az édesanyja és az üzlettársa, Kovács Halmai Zsuzsanna, akik azóta is együtt dolgoznak. Nem a piactéren levő ruhásüzletükkel kezdték, hanem asztalról árultak, és onnan fejlesztették tovább a tevékenységet. Ketten már régóta nem győznék, ezért a gyermekeknek, Máriónak és a nővérének, Fodor Renátának is bőven jut munka. 

— Mi egy jó csapat vagyunk, melynek a feleségem is részese. Itt, a Villa Golden Familyben még nincs szükség állandó alkalmazottra, ám ha sokasodnak a rendezvények, akkor ezen is elgondolkozunk. És további terveink is vannak, melyekről még nem beszélnék — hallottam a fiatalembertől, akitől el is köszöntem, hiszen még vártak rá a délelőtti feladatok a játszóházban, majd a délutáni beosztás az üzletben. 


A szerző és Tornai Márió Facebook-oldalának a felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..