home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Végbúcsú dr. Deli Ágostontól
2007.08.15.
LXII. évf. 33. szám
Végbúcsú dr. Deli Ágostontól

Bácskossuthfalva polgárai, helyi közössége, Egészségháza és az Otthon intézménye búcsúzik dr. Deli Ágoston nyugalmazott gyermekgyógyásztól, a helyi közösség tanácsának alelnökétől.Dr. Deli Ágoston nyugalmazott gyermekgyógyász volt az egyetlen orvos Bácskossuthfalván, aki orvosi munkásságát (...

Bácskossuthfalva polgárai, helyi közössége, Egészségháza és az Otthon intézménye búcsúzik dr. Deli Ágoston nyugalmazott gyermekgyógyásztól, a helyi közösség tanácsának alelnökétől.
Dr. Deli Ágoston nyugalmazott gyermekgyógyász volt az egyetlen orvos Bácskossuthfalván, aki orvosi munkásságát (a második világháború után) Bácskossuthfalván kezdte és ott is fejezte be nyugdíjba vonulásával. Ami azt jelenti, hogy ha nem is volt falunk szülöttje, hű maradt választott munkahelyéhez és a falu népéhez.
Dr. Deli Ágoston Péterrévén született 1934. augusztus 22-én. Középiskolai tanulmányait Szabadkán, orvosi tanulmányait Zágrábban végezte, gyermekgyógyászi szakosítást Újvidéken szerzett.
Az egyetem befejeztével a bácskossuthfalvi községi Egészségházban kezdte pályafutását. Kitartó munkával először mint a bácskossuthfalvi Egészségház tanácsának elnöke, később mint igazgatója az egészségügy fejlesztését és a betegellátás korszerűsítését szorgalmazta nagy sikerrel. Mint orvost és mint embert is megszerették a falu polgárai.
Orvosi hivatásával egyidejűleg foglalkozott sporttal, kultúrával és a község más problémáival. Az akkori Népegyetemen rendszeresen előadásokat tartott. å szervezte meg a folyamatos egészségügyi ellátást az Otthon Szociális Intézményben.
Szerepet vállalt az Otthon fejlesztési tervének végrehajtásában, melynek végső eredménye az új Otthon felépítése lett.
A két község, Topolya és Bácskossuthfalva egyesítése után beválasztották a Vajdasági Képviselőház Egészségügyi-Szociális Tanácsába, ezt a funkciót öt évig töltötte be. Az ő nevéhez fűződik a topolyai község egészségügyi ellátásának az egyesítése. Az egyesült Egészségház tanácsának két alkalommal volt tagja, egy alkalommal az elnöke. å adta át az új topolyai Egészségházat a község lakosságának.
Nyugdíjba vonulása után sem hagyta abba a munkát. Részt vállalt a topolyai község, a bácskossuthfalvi helyi közösség problémáinak megoldásában. Felkarolta a bácskossuthfalvi Ifjúsági Fúvószenekart és mint elnöke szervezte munkatársaival a fellépéseket, támogatókat toborzott, pályázati ötleteket adott.
Négy évig volt a topolyai község alpolgármestere, az elmúlt időszakban pedig a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácsának alelnöke.
Most az élet úgy hozta, hogy fájdalmas búcsút kell vennünk a mindannyiunk által mélyen tisztelt doktor úrtól. A szívünkben őrizzük őt s mindig nagy szeretettel fogunk emlékezni rá és munkásságára.
Doktor úr, nyugodjék békében!
Fazekas Róbert, a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácsának elnöke

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..