home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Változások a vkt elnöki és titkári posztján
(T. T.)
2014.03.25.
LXIX. évf. 13. szám

A tervezett hét helyett huszonkilenc kérdésben hoztak döntést a képviselők pénteken a városi képviselő-testület 19. ülésén. A vkt élére Ilija Maravić (SZHP) került, miután az eddigi elnök, dr. Radmilo Todosijević (SZHP) egyéb elfoglaltságai és a pártján belüli nézetkülönbségek miatt lemondott posztjáról.

Egészségügyi állapotára, illetve elfoglaltságára hivatkozva lemondott Milan Vučković is, a Városi Tanács gazdasági kérdésekkel megbízott tagja. Helyette a gazdasági ügyeket ezentúl Nebojša Daraboš intézi.

Változásra került sor a vkt titkári posztján is: Ladóczki Gyula helyére, aki ezentúl a Közigazgatási Hivatal elnökhelyettesi pozícióját tölti be, Tamara Jevtić jogász került.

Az ülésen Zlatko Marosiuk személyében kinevezték Szabadka város polgári jogvédőjét is, hatéves megbízatási időre. Szabadka Zsinagóga Alapítványra módosították az SOS Zsinagóga, a Zsinagóga Felújítására és Helyreállítására Létesített Alapítvány elnevezést. Az alapítványt igazgatóbizottság irányítja, melynek élén a polgármester áll, az önkormányzat és a Zsidó Hitközség három-három taggal vesz részt a munkában, az MNT pedig két tagot delegál.

A magyar államnak köszönhetően az MNT társfinanszírozója lesz a szabadkai zsinagóga felújításának.

A vkt egyhangúlag elfogadta a Kertváros, Újváros, Kisradanovác, Nagyradanovác területrendezési tervének, és Alsó Tavankút általános szabályozási tervének módosítását. A továbbiakban kinevezték a Köztisztasági és Parkosítási, a Kéményseprő, a Városépítési Igazgatóság, a Palics-Ludas, a Parking, az Ipari és Technológiai Parkok, a Subotica-trans, a Távfűtőművek Közvállalat, a Vízművek és Csatornázási KKV és a Szabadkai Rádió teljes felügyelőbizottságát.

A Városrendezési Intézet felügyelőbizottságának elnökét felmentették, a törvényes előírások szerint ugyanis ügyvéd nem állhat irányítószerv élén, így a képviselők új elnököt és tagokat választottak. A telekügyi bizottság elnökhelyettesét is felmentették, a városi választási bizottságba pedig új tagokat neveztek ki.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..