home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Válaszokat adni a kihívásokra
-y-
2012.03.14.
LXVII. évf. 11. szám
Válaszokat adni a kihívásokra

Bemutatjuk lapunk új vezetőségétA Magyar Nemzeti Tanács Tomek Viktort nevezte ki lapunk megbízott főszerkesztőjévé, igazgatójává László Editet, a Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testület elnökévé pedig Buckó Györgyöt. Mindhárman egyetértenek abban, hogy az elkövetkező időszakban a Hét Napnak megfelelő v...

Bemutatjuk lapunk új vezetőségét
A Magyar Nemzeti Tanács Tomek Viktort nevezte ki lapunk megbízott főszerkesztőjévé, igazgatójává László Editet, a Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testület elnökévé pedig Buckó Györgyöt. Mindhárman egyetértenek abban, hogy az elkövetkező időszakban a Hét Napnak megfelelő válaszokat kell megfogalmaznia az átalakuló médiatársadalom kihívásaira, ugyanakkor hetilapunk továbbra is hű lesz az elmúlt hat évtized hagyományaihoz, szellemiségéhez.

Tomek Viktor megbízott főszerkesztő 2006 óta a Hét Nap munkatársa, a Szegedi Tudományegyetem Filozófia Tanszékén szerzett diplomát.
- Az újságírás, a nyomtatott média nagy átalakuláson megy át. Az internet forradalma olyan gyorsulást eredményezett a hírek világában, amire a nyomtatott sajtó a mai napig nem tudott adekvát választ adni. A példányszám csökkenéséhez vezet a webes felületek elterjedése, az ún. online tartalmak egyre nagyobb térhódítása. Elsősorban ezek azok az alapkérdések, amelyekre pontos választ kell tudnunk adni. Reálisan nézve a dolgokat: ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni. A nálunk jóval nagyobb, a világ közvéleményét is formáló sajtótermékek - elég csak a New York Timesra vagy a londoni Time-ra gondolni - a mai napig keresik azokat a koncepciókat, amelyek megfelelő választ, alternatívát tudnak nyújtani ezekre a kihívásokra. Ettől függetlenül úgy vélem, hogy ebbe az irányba is nyitnunk kell. Az újságot, mint minden modern médiaterméket a XXI. század igényeinek megfelelően kell átalakítani. Olyan megjelenési csatornákon elérhetővé tenni és felépíteni, amelyek felveszik a versenyt korunk technikai kihívásaival. Személy szerint előnyként is tekintek minderre, mert a technikának köszönhetően a távolságok eltűnnek, s olyan nagy tömegekhez is el tudunk immáron jutni, amelyek erről a tájról származnak, de az élet viharai messzire vetették innen.
A Hét Napot természetesen kötelezi az MNT által elfogadott médiastratégia, s azt figyelembe véve szeretném a hetilapot olyan irányba elmozdítani, amely az elkövetkező időszakban eredményesen kielégítheti azokat a elvárásokat, amelyek velünk szemben támasztanak. Az biztos, hogy a Hét Nap hű lesz az elmúlt hat évtized hagyományaihoz, továbbra is a vajdasági magyarsággal kapcsolatos témákat helyezi fókuszba.

László Edit megbízott igazgató, okleveles közgazdász az Újvidéki Egyetem Közgazdasági Karán szerzett diplomát, utána négy évig külföldön tanult idegen nyelveket, majd Svájcban dolgozott. A nevéhez köthető a szabadkai Lifka Sándor Art mozi beüzemelése.
- Alapvetően a Hét Nap anyagi helyzetének az átlátására, illetve a példányszám növelésére szeretnék az elkövetkező időszakban fókuszálni. Tisztában vagyok azzal, hogy a jelenlegi gazdasági, társadalmi és demográfiai állapotok figyelembevételével a példányszám növelés ambiciózusnak tűnik. Elismerem: egész biztosan aránylag hosszabb időre lesz szükség ahhoz, hogy realizáljuk ezt a célt. Bármennyire fájdalmas is, de ki kell mondani, mert való igaz: a kisebbségi újságírásnak is - ha meg akar maradni - alkalmazkodnia kell azokhoz a követelményekhez, amelyeket az átalakuló világ társadalmi, technikai folyamatai támasztanak. Mindez azt jelenti, hogy a lapnál is újításokra van szükség, s nem szabad ódzkodni az új emberektől, az új kihívásoktól, ugyanakkor a Hét Nap szellemisége, értékrendje az elkövetkező időszakban nem fog változni. Eltökélt célunk a délvidéki magyarságnak mint az egységes és elválaszthatatlan magyar nemzetrésznek a szolgálata.

Buckó György ügyvéd, a Hét Nap Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testületének az elnöke:
- Elsősorban a Hét Nappal kapcsolatos esetleges gondok, problémák megismerésére kívánok fókuszálni, illetve arra, hogy a lap működése, irányítása és megjelenése az elkövetkező időszakban zökkenőmentes legyen. Meggyőződésem, hogy hetilapunk szellemiségének megőrzése, hat évtizedes múltjának a továbbvitele mindannyiunk közös felelőssége.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..