home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szerbiai turistákat (is) vár Dél-Magyarország
SZABÓ Attila képriportja
2010.06.16.
LXV. évf. 24. szám
Szerbiai turistákat (is) vár Dél-Magyarország

Szerbiai újságírók a szegedi Dóm téren
GyopárosfürdőMagyarország idegenforgalma számít a Szerbiából és az ebből a régióból érkező turistákra. A vízumkényszer megszűnése, az utazási lehetőségek bővülése, illetve a magyarországi turizmus lendületes fejlődése teremtették meg a feltétel...

Szerbiai újságírók a szegedi Dóm téren

Gyopárosfürdő

Magyarország idegenforgalma számít a Szerbiából és az ebből a régióból érkező turistákra. A vízumkényszer megszűnése, az utazási lehetőségek bővülése, illetve a magyarországi turizmus lendületes fejlődése teremtették meg a feltételeket az ilyen jellegű kapcsolatok erősítésére. A Magyar Turizmus Zrt. elsőként a földrajzilag is legközelebb eső területet, Dél-Magyarországot mutatta be a szerbiai szaksajtó képviselőinek. A négynapos média-trip részvevői Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye idegenforgalmi központjaival, természeti szépségeivel, gyógyturizmusával ismerkedhettek meg a helyi illetékesek segítségével. A szakmai túra másik legfontosabb témája a magyarországi gyógyturizmus volt, amelynek európai színvonaláról bizonyosodhattak meg a szerbiai újságírók. A szervezők azt remélik, hamarosan ebből a régióból is fogadhatnak gyógyulni vágyókat. Az unióban ugyanis a helyi egészségügyi pénztárak már támogatják a külföldi gyógykezeléseket. Ópusztaszer, Kecskemét, Lajosmizse, Gyula, Szarvas, Orosháza, Gyopárosfürdő és Szeged látta vendégül a Belgrádból, Újvidékről és Szabadkáról érkezett újságírókat. A négy nap alatt pedig bebizonyosodott: tengerparti nyaralási feltételekkel vetekszik Dél-Magyarország idegenforgalmi kínálata.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..