home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Sümegen fortyogtak a média bográcsai
(Tha)
2012.05.30.
LXVII. évf. 22. szám
Sümegen fortyogtak a média bográcsai

Sümeg - látkép várral és szőlővel - TÓTH Lívia fotóiAz alig hétezer lakosú, festői szépségű, történelmi nevezetességekben és látnivalókban gazdag település, Sümeg adott otthont a hétvégén annak a főző-Európa-bajnokságnak, amelyen újságírók mérték össze kulináris tudásukat. ''Vadat és...

Sümeg - látkép várral és szőlővel - TÓTH Lívia fotói

Az alig hétezer lakosú, festői szépségű, történelmi nevezetességekben és látnivalókban gazdag település, Sümeg adott otthont a hétvégén annak a főző-Európa-bajnokságnak, amelyen újságírók mérték össze kulináris tudásukat. ''Vadat és halat, s mi jó falat” - ez a jól ismert Arany János-idézet volt a vetélkedés mottója, a kéttagú csapatok Papp Laci kedvenc ételei közül ugyanis halászlét és vadpörköltet készítettek. A nemrégiben Siófokon megtartott Nemzetközi Halászléfőző Média Országos Bajnoksághoz hasonlóan a fővédnökségét és a zsűri elnöki tisztségét a neves ökölvívó fia, ifj. Papp László, a Magyar Ökölvívó Szövetség titkára vállalta. A jó hangulatot ezúttal is a kiskunmajsai Servus Pálinka munkatársai fokozták, akiknek a jelmondata: Éld át a találkozást!

Füstjelek a Püspöki Palota kertjében

A Magyarországról és külföldről érkező ''toll bajnokai” Balogh Tamás nagyszerű szervezésének köszönhetően nemcsak a vendéglátó barokk kisvárossal, hanem annak turistacsalogató különlegességeivel is megismerkedtek. Amellett, hogy gyalog bevették Sümeg várát, ízelítőt kaptak Capári Róbert és a Sümegi Váristálló kopófalkájának ''rókaüldözésé”-ből is, a Kapitány Hotel fedett lovardájában pedig valódi lovagi ötpróbán vettek részt, melynek tétje a Várkapitány bora volt. Tóth Tamás bácsi útikalauzolásával végigkóborolták a hangulatos utcákat, de a mogyorósdombi Ősember-bányánál is jártak, ahova lovas kocsik szállították a vidám társaságot.
Természetesen a főzést is különleges helyszínen, a Püspöki Palota kertjében bonyolították le. A tévések, rádiósok, nyomtatott sajtósok az első napon a halászlé, a második napon pedig a vaddisznópörkölt kedvéért ragadtak fakanalat. Mindenki a legjobb tudását összeszedve hajolt a rotyogó bográcsok fölé, miközben előkerültek a titkos baráti és családi receptek. A zsűri állítólag mindenki teljesítményével elégedett volt, de a díjkiosztó gálán mégis ki kellett hirdetnie a médiacsata eredményét.
A szabadtéri esemény fölé a gyönyörűen kivilágított sümegi vár magaslott, a poharakban a Palota Pince Kézműves Borászat nedűi gyöngyöztek, az alkalmi színpadon a helyi Broadway tánccsoport, a késdobáló artisták és a hastáncos hölgyek mutatkoztak be, a grillvacsorát a Kisfaludy Étterem szakácsai sütötték. Sajnos, a Hét Nap csapatának, Tóth Líviának és Lackó Lénárdnak nem sikerült a címvédés - tavaly ugyanis hetilapunk lett az Európa-bajnok -, a megtisztelő első hely a Rádió 1 munkatársainak jutott. Második lett a TV2 csapata, Joshi Bharattal és feleségével, harmadik pedig a pélmonostori Baranya Rádió Repić Róbert vezetésével.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..