home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Súlyos közúti baleset, hat áldozat
(Tha)
2007.09.19.
LXII. évf. 38. szám
Súlyos közúti baleset, hat áldozat

A múlt héten nemcsak Zenta, hanem az egész Tisza mente megdöbbenéssel értesült arról a súlyos közúti balesetről, amely hat életet követelt.2007. szeptember 13-án, csütörtökön hajnali negyed hatkor Nagykikinda és Beodra között a zentai dr. Gerő István Egészségügyi Központ mikrobusza belefutot...

A múlt héten nemcsak Zenta, hanem az egész Tisza mente megdöbbenéssel értesült arról a súlyos közúti balesetről, amely hat életet követelt.
2007. szeptember 13-án, csütörtökön hajnali negyed hatkor Nagykikinda és Beodra között a zentai dr. Gerő István Egészségügyi Központ mikrobusza belefutott egy veszteglő traktorba, amelynek a pótkocsija keresztben állt az úton. A nyolc közül hat utas azonnal az életét vesztette, egy súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.
Az egészségügyi dolgozók szakmai továbbképzésre tartottak Lepenski Virre. Az ütközés következtében meghalt a csókai Fodor Ida (1956), a kórház sebészeti osztályának aneszteziológusa, a zentai Laskovity Judit (1960), fogászati asszisztens, Szigeti Ibolya (1960), a kórház vérátömlesztő osztályán dolgozó egészségügyi nővér, Csernák Ilona (1955), sebészeti nővér, Boros Tibor (1962), a zentai mentőszolgálat sofőrje és a velük utazó Nagy Róbert. Gubik Juliannát (1957), a kórház gyermekosztályának nővérét súlyos állapotban szállították az újvidéki klinikára. A másik túlélőt, a padéi származású Retek Valéria (1968) fogászati asszisztenst a nagykikindai kórházban ápolták, de már odahaza lábadozik. å volt az, aki az ütközés következtében nem vesztette el az eszméletét, és azonnal értesítette kollégáit a balesetről.
Szeptember 14-én, pénteken Zenta községben gyásznapot hirdettek, a kórházban gyászülést tartottak, az intézmény kápolnájában pedig gyászmisét celebráltak az elhunytak lelki üdvéért. A szomorú eseményen részt vett a zentai származású Bojan Pajtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke is.
A szörnyű tragédia áldozatait a hétvégén mély részvéttel helyezték örök nyugovóra a zentai és a csókai temetőben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..