home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Siker
Szilágyi Edit
2009.01.07.
LXIV. évf. 1. szám
Siker

December elején az óbecsei egészségház gyermekgyógyászati osztályán egy sikeres projekt befejezését ünnepelték meg. Az ünnepségen megköszönték a támogatók közreműködését. A serdülők számára kezdeményezett akció ismertetésében felvázolták: tanácsadást biztosított és előadásokon igyekezett vá...

December elején az óbecsei egészségház gyermekgyógyászati osztályán egy sikeres projekt befejezését ünnepelték meg. Az ünnepségen megköszönték a támogatók közreműködését. A serdülők számára kezdeményezett akció ismertetésében felvázolták: tanácsadást biztosított és előadásokon igyekezett választ adni az óbecsei diákok sexuális magatartásával kapcsolatos kérdésekre.
Előadássorozatok révén igyekeztek minél több fiatalhoz eljuttatni azokat az információkat, amelyekről téves ismereteik vannak, vagy amelyekről keveset tudnak. A témákat, a gyermekgyógyászati osztály igazgatónője, dr. Nešić Kosana, dr. Kikić Zoran és dr. Jasmina Nikolić nőgyógyászok, valamint dr. Ivošević Gabriella általános orvos dolgozták fel.
Szó volt a serdülőkor helytelen viselkedésformáiról, a nemi betegségekről, a terhesség-megelőzésről, a fogamzásgátló szerek használatáról, az AIDS-ről szerb és magyar nyelven.
A helytelen viselkedésformákról szóló előadáson az óbecsei középiskolások első és második, a Zdravko Gložanski és a Sever Djurkić Általános Iskolának pedig a hetedik és a nyolcadik osztályos tanulói vettek részt.
Különböző edukációs témákkal összesen 680 fiatalt, azaz a célpopuláció egyharmadát ölelték fel. Az előadások iránt nagy érdeklődés nyilvánult meg.
A program második részét munkaműhely formájában bonyolították le, és ez az aktivitás már azoknak szólt, akik az elsajátítottakat tovább tudják adni társaiknak.
Az adott projektumnak december 1-jén az AIDS elleni harc volt a tárgya.
A megmozdulások az óbecsei önkormányzat, valamint a Helyi akcióterv a gyermekekért c. program keretében valósultak meg.
Dr. Nešić Kosana és dr. Ivošević Gabriella megköszönték Sormáz Izabellának, a Helyi akcióterv a gyermekekért koordinátorának, dr. Siniša Šijačićnak, az Egészségház igazgatójának, Dragoljub Milinkovnak, az óbecsei Vöröskereszt titkárának, Sándor Pálnak, a községi önkormányzat tanácstagjának, Sekulić Tomónak, az I. helyi közösség titkárának, valamint Tanja Drapšinnak és Totović Saškanak az önzetlen segítséget.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..