home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Segítség a fejlődéshez és a boldoguláshoz
Bacsik Lőrinc Natália
2023.11.21.
LXXVIII. évf. 46. szám
Segítség a fejlődéshez és a boldoguláshoz

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője november 19-én, Tordán meglátogatott két családot, akik sikeresen pályáztak az alapítványnál.


Fotók: Juhász Bálint Facebook-oldala

A fiatal Lőrinc házaspár földterületet és traktorokat vásárolt, valamint a méhészetet is méhcsaládokkal tudták bővíteni a támogatásoknak köszönhetően. A házigazda, Zsolt a traktorokat mutatta be, felesége, Tamara pedig a méhészetről mesélt, mellyel már gyerekkora óta foglalkozik édesapját segítve.

A Kiss család azon kevés családok egyike a faluban, akik még foglalkoznak állattenyésztéssel. Náluk is megtekintették a gépezeteket, melyekkel immár könnyebben megy a munka. A házilag készült sajttal is megkínálták a vendégeket, mely nagyon ízletes, de a család elmondása szerint a faluban nem igazán tudják már értékesíteni.

A küldöttség este a művelődési egyesületben a muzslyai színtársulat Páratlan páros című vígjátékát nézte meg. A teltházas közönséget a helyi közösség elnöke, Dobai János és Juhász Bálint is köszöntötte.  Beszédükben kiemelték a Vajdasági Magyar Szövetség szinte minden területen segíteni tudta, s tudja is a település fejlődését, az itt élők boldogulását, s a szülőfaluban való maradását. Arra kérték a tordaiakat, hogy december 17-én menjenek el szavazni, s szavazzanak a VMSZ jelöltjeire.  

Torda egy kis bánáti kis település, de szinte minden hétvégén rendezvényekkel, programokkal készülnek a helyiek és az odalátogatók számára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..