home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Sajtótájékoztató a rendőrparancsnokságon
(ger)
2012.10.31.
LXVII. évf. 44. szám

Ami a közbiztonságot illeti, 553 kilengés történt, 8,75 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

 A közlekedési balesetek száma (304) kilenc hónap alatt 18 százalékkal csökkent. A közúti balesetekben szeptember végéig 11 személy vesztette életét, valamint 8500 közlekedési szabálysértés történt. Erőszakos viselkedés miatt 284 esetben indult szabálysértési eljárás, 80 verekedés volt — hallottuk a nagykikindai körzeti rendőrparancsnokságon megtartott sajtótájékoztatón.
A bűncselekmények száma hat százalékkal nőtt (1517), kétharmaduk vagyon ellen irányult, az ismeretlen elkövetők száma pedig meghaladja a kilencszázat. A nagy értékű lopások száma 272-ről 341-re növekedett.
A rendőrség fokozta a másodlagos nyersanyag felvásárlásával foglalkozó személyek, vállalkozások ellenőrzését. Az észak-bánáti körzetben az idén már 29 bűnvádi feljelentést tettek az orgazdasággal gyanúsítható személyek ellen. 3000 tonna másodlagos nyersanyag, zömmel fémhulladék került forgalomba illegális kereskedelem útján, értéke meghaladja az 55 millió dinárt. Csóka és Törökkanizsa területén összesen 14 kiskereskedelmi létesítményben jelent meg hamis pénz, a tetteseket elfogták.
Az idén már 368 kétkerekűt loptak el, 365 ismeretlen elkövetőt keres a rendőrség, 166 bicikli megkerült. A mezei szarkákkal nemkülönben nagy gondot okoznak, az idén 35 mezőgazdasági terménylopás történt, két elkövetőt értek tetten, és 15 esetben volt eredményes a felderítés.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..