home 2023. október 04., Ferenc napja
Online előfizetés
Reménykedjünk? Reménykedjünk!
Szilágyi Edit
2006.03.07.
LXI. évf. 10. szám

Valaki egyszer nagyon unalmas országot kívánt nekünk. Lehet, hogy jót akart, de ez nem jött be. Nem unatkozunk. Egy pár tanácstag- vagy polgármester-választás, kevés pozitív jelzővel, annál több buktatóval, a kampánycsend megszegésével, ha kell, megfélemlítéssel vagy hazugsággal; áremelések, madárin...

Valaki egyszer nagyon unalmas országot kívánt nekünk. Lehet, hogy jót akart, de ez nem jött be. Nem unatkozunk.
Egy pár tanácstag- vagy polgármester-választás, kevés pozitív jelzővel, annál több buktatóval, a kampánycsend megszegésével, ha kell, megfélemlítéssel vagy hazugsággal; áremelések, madárinfluenza a szomszédban (most már nálunk is), számlák a semmiért, és még sorolhatnánk, de minek? Mire a lap megjelenik, Óbecsén már mögöttük lesz egy duplafordulós választást. Van új polgármesterünk - mert megérdemeltük. Természetesen egy kis utózengés után csend lesz (ebben a témában, egy ideig). Az árakat nem emelik, sőt infláció sem lesz, csupán a benzin árát igazították a világpiaciéhoz. Igaz, volt, aki szégyenlősen bejelentette, hogy az üzemanyag ára a megélhetési költségeket is magával rántja, de aztán inkább elhallgatott, mert nem illik vészmadárnak lenni. Különben is, miért hinnénk neki? A madárinfluenza körüljárta hazánkat. Most mi vagyunk soron, de már annyi mindent kibírtunk, hogy egy kicsit több vagy ,,színesebb” vírus nemigen tud mit kezdeni velünk. Marad a villanyszámla kibeszélhető ténye. Megkaptuk. Az is, akinek több villanyórája van, és az is, akinek nincs televíziója.
A villanygazdaság alkalmazottja kedvesen utasított, ha úgy érezzük, van rá okunk és jogunk, kérelmezhetjük a tv-előfizetés eltörlését. Megtettük. Persze, a válasz várat magára, igaz, állítólag az illetékesek már postázzak a megalapozott kérelmek jóváhagyását. Addig dönthetünk: fizetünk, vagy figyelmen kívül hagyjuk a számlának azt a részét, amelyikkel nem értünk egyet. A következményeket még nem láthatjuk, de feltehetően nem maradnak el. Addig ne unatkozzunk - reménykedjünk!
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..