home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
RIK: Az előzetes eredmények alapján 12 párt került be a parlamentbe
Tancsik Richárd
2022.04.04.
LXXVII. évf. 13. szám
RIK: Az előzetes eredmények alapján 12 párt került be a parlamentbe

A Központi Választási Bizottság jelentése szerint az adatok 93 százalékos feldolgozottsága alapján a szerb parlamentbe 12 választási lista kerülhet be, melyek közül 5 kisebbségi.

A legtöbb szavazatot az Aleksandar Vučić — Együtt mindent elérhetünk lista kapta, 43,16 százalékot, mely 121 mandátumot ér. A második helyen a Marinika Tepić — Együtt Szerbia győzelméért lista áll 13,34 százalékkal és 37 mandátummal, míg a harmadik hely az Ivica Dačić — Szerbia kormányfője listáé 11,61 százalékkal és 32 mandátummal. A Vajdasági Magyar Szövetség az eddigi adatok szerint a leadott szavazatok 1,66 százalékát tudhatja magáénak, ami 6 mandátumot ér.


Fotó: rik.parlament.gov.rs

A parlamentbe bejutott még: Moramo — Akció — Környezetvédelmi Felkelés — Ne davimo Beograd — Nebojša Zelenović, Milica Đurđević Stamenkovski — Eskütevők Szerb Pártja, Dr. Miloš Jovanović — Remény Szerbia számára — NADA szerb koalíció, Mufti hagyatéka — Igazságosság és Megbékélés Pártja — Usame Zukorlić, Boško Obradović — Dveri Szerb Mozgalom — POKS — Miloš Parandilović — Patrióta Blokk a Szerb Királyság Megújhodásáért, Együtt Vajdaságért — Vajdaságiak (Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége, Együtt Vajdaságért), Sandžaki SDA — Dr. Sulejman Ugljanin és A Völgy Albánjainak Koalíciója választási lista.

Forrás: RIK

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..