home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
RIK: 100 százalékos feldolgozottsági eredmények alapján 11 párt került be a parlamentbe
Tancsik Richárd
2022.04.19.
LXXVII. évf. 15. szám
RIK: 100 százalékos feldolgozottsági eredmények alapján 11 párt került be a parlamentbe

A Központi Választási Bizottság kihirdette a köztársasági parlamenti választás végleges eredményét. Az adatok 100 százalékos feldolgozottsága alapján a szerb parlamentbe 11 választási lista került be, melyek közül 5 kisebbségi.

A legtöbb szavazatot az Aleksandar Vučić — Együtt Mindent Elérhetünk lista kapta, 42,97 százalékot, mely 120 mandátumot szerzett. A második helyen a Marinika Tepić — Együtt Szerbia Győzelméért lista áll 13,68 százalékkal és 38 mandátummal, míg a harmadik hely az Ivica Dačić — Szerbia Kormányfője listáé 11,44 százalékkal és 32 mandátummal. A Vajdasági Magyar Szövetség az eddigi adatok szerint a leadott szavazatok 1,58 százalékát tudhatja magáénak, amivel 5 mandátumot szerzett.


Forrás és fotó: RIK

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..