home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Prímásfesztivál és kórustalálkozó
2010.09.12.
LXV. évf. 38. szám
Prímásfesztivál és kórustalálkozó

Pillanatfelvétel a prímások vetélkedőjénA csókai Orpheus Theater M. E. férfikórusa és a Bozóki-Hecskó Károly Dalkör nemzetközi kórus- és prímástalálkozót szervezett szeptember 10-én és 11-én Csókán, a Művelődési Házban.A II. Dankó Pista Prímásfesztiválra öt versenyző jelentkezett, kevesebb,...

Pillanatfelvétel a prímások vetélkedőjén

A csókai Orpheus Theater M. E. férfikórusa és a Bozóki-Hecskó Károly Dalkör nemzetközi kórus- és prímástalálkozót szervezett szeptember 10-én és 11-én Csókán, a Művelődési Házban.
A II. Dankó Pista Prímásfesztiválra öt versenyző jelentkezett, kevesebb, mint tavaly, de a zsűri kimagaslónak ítélte meg a teljesítményüket.
A gálaműsorban fellépett ifj. Lakatos Miklós (Szabadka), a tavalyi megmérettetés győztese, majd bemutatkoztak az idei helyezettek. Az első helyezésen ketten osztoztak: ifj. Kurina Verebes Gusztáv (Újvidék) -- Zentán született 1984-ben, jelenleg az újvidéki Zeneakadémia hallgatója és Varga Károly (Szabadka), aki mindössze 14 éves, de már hat éve hegedül. A harmadik díjat is két bemutatkozónak ítélték oda: Schön Gyulának (Újvidék) és Dékány Imrének (Torontálvásárhely). Negyedik lett Karácsony A. István (Nagykikinda), aki jelenleg a padéi fúvószenekar vezetője és oktatója.
Az est vendégművésze Schön Ignác és Kozma Irén volt, de nagy tapsot kaptak az Orpheus Theatar Bozóki-Hecskó Károly dalkör tagjai is: Pintér Imre, Jegercsik Mária, Petrik György, Berák Dániel és Cára Aranka. Kísért Lakatos Miklós és zenekara.
A műsorvezető Újhelyi Nándor, a Max Rádió munkatársa volt, a védnökök listája pedig a következő: Tartományi Művelődési Titkárság, Tartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság, a csókai önkormányzat, a helyi közösség, valamint a Művelődési és Oktatási Központ.
A másnapi kórustalálkozón a helybeliek közül bemutatkozott a csókai férfikórus, a Móra Ferenc Művelődési Egyesület Csalogány asszonykórusa és a Szent Száva Művelődési Egyesület énekkara. Vendégként lépett fel az adai Vadvirág asszonykórus, a Gróiné férfikórus (Lengyelország) és a Muravidéki Nótázók férfikórus (Szlovénia). A tordai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület néptánc-csoportja két koreográfiával állt színpadra, a csoportvezetőjük Karvák Anikó. A műsorvezető Gál Lívia volt, az eseményt Tápai Tibor szervezte.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..