home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Pirult a hagyma, vele pirult a szakács is
SZARVÁK Gabriella
2012.07.04.
LXVII. évf. 27. szám
Pirult a hagyma, vele pirult a szakács is

Ezeradagnyi babgulyást főztek a szervezők - A szerző fotóiKevesebben látogatták meg az ünnepi rendezvényeket Adán, mint az előző években. Ez leginkább a sivatagi hőség miatt lehetett. A homokdűnék vidéke éjszaka is megelevenedett, az est fénypontja ugyanis a magyarországi Piramis együttes ko...

Ezeradagnyi babgulyást főztek a szervezők - A szerző fotói

Kevesebben látogatták meg az ünnepi rendezvényeket Adán, mint az előző években. Ez leginkább a sivatagi hőség miatt lehetett. A homokdűnék vidéke éjszaka is megelevenedett, az est fénypontja ugyanis a magyarországi Piramis együttes koncertje volt.

Sétahajózás a Tiszán

Két kiállítás megnyitójával már pénteken, június 29-én megkezdődtek a községnapi programok. Másnap aratóverseny, sportmérkőzések, tiszai hajókázás és kirakodóvásár színesítette az ünnepi hangulatot. Ezzel egyidejűleg a hagyományos gasztronómiai versenyt is megszervezték. Az idén három kategóriában mérethettek meg a szakácsmesterek. Babgulyás, birkapaprikás és marhapörkölt főtt a bográcsokban. Mintegy ötven nevező vett részt a versenyben. Az Ifix helyi ifjúsági szervezet pörköltet főzött.
- Sajnos, nem értünk el helyezést - mondta Mikusák István, a szervezet újonnan megválasztott elnöke - de kiváló hangulatban telt az egész napunk. Ajándékokkal is készültünk a fiatalok meglepetésére, a promóció sikere azonban a csekély látogatottság miatt elmaradt.
Hozzátette, hogy ebben a melegben valószínűleg a víz közelében hűsöltek az emberek. A közönség hiányát nemcsak a rekreációs központ árnyékmentes övezetében érezték meg. Kevesen tekintették meg azt a képzőművészeti és kézimunkatárlatot is, amelyet az adai Nyugdíjasok Egyesületének hűvös épületében állítottak fel.
- Az I. helyi közösség hagyományápoló csoportjának, a nyugdíjas-egyesület csoportjának, valamint a moholi Aranykezeknek a kézimunkái láthatók. Továbbá az adai festők hozták el műveiket, de egyéni kiállítók is vannak. Például Péter Károly fafaragásai, Tóth László lepkegyűjteménye, Uliján Karlo fényképei régi önkéntes munkákról, valamint Ridički Dušannak a kanalakból álló szobra. Elégedettek vagyunk a tegnapi látogatottsággal, az augusztusi kiállításunkra azonban több érdeklődőt várunk - nyilatkozta Vajda Magdolna adai nyugdíjas.

Koncertezik a Piramis

Az esti koncertsorozat már többeket vonzott. Fellépet az adai Street 33, a szabadkai The By Pass Band, valamint a magyarországi Piramis együttes.
- Remek volt a Piramis előadása. Habár több mint két órát vártunk az érkezésükre, jól éreztük magunkat. Mások viszont panaszkodtak, hogy rövid ideig zenéltek - mesélte Apró Dorottya helybeli lakos.
Az ünnepségsorozat egyébként július másodikán, Ada község napján a képviselő-testület díszülésével, illetve a nyilvános elismerések átadóünnepségével zárult.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..