home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Petőfire emlékezve
Szilágyi Edit
2023.06.09.
LXXVIII. évf. 23. szám
Petőfire emlékezve

„Szabadság, szerelem!

E kettő kell nekem.”


(Petőfi Sándor)


Fotók forrása: VM4K

A Petőfi élete öt részben című előadást láthatta az óbecsei közönség a Városi Színházban. 

A vajdasági Mozdulj! Petőfi! programsorozathoz csatlakozó Tenyér Társulat előadásában a Művészeti Akadémia másodéves hallgatói, Bagi Natália, Dedovity Tomity Lea, Gregus Lilla, Gusztony Endre és Sadiković Márió Petőfi életének egy-egy szakaszát örökítették meg. A költő és forradalmár élettörténéseit költeményei nyomán gyermekkorától kezdve, virágzó irodalmi pályáján és forradalmi szerepvállalásán keresztül a korai haláláig követték nyomon, és egyedi koreográfiával kínálták fel a közönségnek. A művet a fiataloknak szánták, mégis érdekes, hogy egyszerre volt klasszikus és modern, valamint korosztálytól függetlenül szórakoztató. Alkalom volt ez arra, hogy be legyen mutatva, mit jelent számunkra a név, mi lenne vagy milyenek lennénk, ha élne, mit ért a szabadság fogalmán a ma embere, illetve mit érthetett rajta Petőfi.

A színészek felkészülését László Sándor Pataki-gyűrű díjas színművész, rendező és Balázs Áron Jászai Mari-díjas színművész segítette.

Petőfi élete öt részletben című előadást Újvidéken, Hajdújáráson, Óbecsén és Szabadkán láthatta a közönség, a társulat június 9-én, pénteken, 17 órai kezdettel Temerinben vendégszerepel. A mellékelt fotók Újvidéken készültek. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..