home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Petőfi körtefája
Szilágyi Edit
2023.06.13.
LXXVIII. évf. 25. szám
Petőfi körtefája

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános iskola kertjében elültették annak a körtefának az oltványát, amely alatt a legenda szerint 1849. július 30-án, a székelykeresztúri Gyárfás-kúria kertjében az akkor 26 éves Petőfi Sándor töltötte harcba indulása előtti utolsó estéjét.

Petőfi bicentenáriuma alkalmából a Magyar Kultúráért Alapítvány felhívást tett közzé, arra biztatva a hazai és külhoni közösségeket, hogy Petőfi körtefájának újraültetése mellett gyűjtsék össze saját falujuk, régiójuk legjellemzőbb gyümölcsfáit és az ehhez kapcsolható néprajzi örökséget (históriákat, legendákat, dalokat, ételeket).

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola élt a lehetőséggel, a beküldött pályázata pozitív elbírálásban részesült, és egy körtefaoltvány lett a jutalma.

A faültetést alkalmi műsor előzte meg, melyben fellépett az intézmény kórusa, elhangzott az a vers is, amelyet a diákok egy korábbi Petőfi Sándor-ünnep alkalmából megrendezett versenyre írtak.

Az eseményről hamarosan bővebb beszámolót is olvashatnak hetilapunk gyermekrovatában.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..