home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Pályázati lehetőségek Óbecsén
Szilágyi Edit
2021.02.24.
LXXVI. évf. 8. szám
Pályázati lehetőségek Óbecsén

Szerda Balázs Óbecse község művelődéssel és civil szervezetekkel megbízott községi tanácstagja három pályázati lehetőségre hívta fel az óbecsei civil szervezetek figyelmét.

Nyilvános pályázat jelent meg február 19-én a nem kormányzati szervezetek programjainak a 2021. évi községi költségvetéséből való pénzelésére, és ezen belül a nem kormányzati szervezetek szociális védelmi programjaira is. Erre a célra Óbecse községben a 2021. évi költségvetéséből 1.750.000,00 dinárt láttak elő, azzal, hogy a pénzeszköz nem használható a kérelmezők tevékenységének pénzelésére, tehát kizárólag programok finanszírozására szolgál, méghozzá azokra, amelyeket az év végéig szándékoznak megvalósítani.

A programok kiválasztása, annak referenciáitól, céljaitól, esetleges más forrásokból történő társ-finanszírozásoktól függ, de az esetleges korábban igénybe vett eszközökkel kapcsolatos szerződési kötelezettségek törvényességétől és hatékonyságától is.

Ugyancsak nyilvános pályázat jelent meg a nem kormányzati szervezetek programjainak a 2021. évi községi költségvetésből való pénzelésére Óbecse község számára, közérdekű programok ösztönzésére, illetve a finanszírozásukhoz szükséges, de hiányzó eszközrészekre is. Erre a célra összesen 1.500.000,00 dinárt különítettek el. Olyan bejegyzett és a község területén székhellyel, vagy szervezettel  rendelkezők számíthatnak pozitív elbírálásra, amelyek tevékenysége a kormányzati, a nem kormányzati és a biznisz szektor közötti együttműködés erősítésére vonatkoznak, az emberi és kisebbségjogok védelmére és ösztönzésére, az ifjúsági programokra és projektekre, az ökológiára, a környezet és a polgárok egészségvédelmére, a gazdasági tevekénységek ösztönzésére és fejlesztésére, a nyugdíjas szervezetek tevékenységére, a nemi egyenjogúság érvényesítésére, valamint a nem formális oktatás szervezésére. Az eszközök kizárólag a meghatározott programok finanszírozására vehetők igénybe.

A harmadik pályázat a helyi nemkormányzati szervezetek 2021. évi programjainak tevékenysége finanszírozására vonatkozik a kulturális örökség, és a történelmi vívmányok ápolása és kulturális rendezvények szervezése terén. Erre a célra 11.000.000,00 dinár áll az érdeklődők rendelkezésére. Bejegyzett, a község területén székhellyel rendelkező szervezetekre vonatkozik, amelyek legkevesebb hat hónapja olyan tevékenységgel foglalkoznak, amelyre ki lett írva a pályázat. Kivétel ez alól az a szervezet, amely legalább egy éve végzi a tevékenységét, amelyre a pályázat vonatkozik és 500.000,00 dinár feletti összegre pályázik. A pályázó közvetlen felelőse a program elkészítésének és kivitelezésének, és külön feltétel, hogy nincs felszámolási, csődeljárási vagy ideiglenesen tiltott tevékenység végzése miatti eljárás alatt. 

A jelentkezés határideje a pályázat közzétételétől számított 15 nap. A rangsorolás a határidő lejártától számított 60 nap. A határozatot az esetleges ellenvetések átadásának lejártától számított 30 napon belül hozzák meg.

Mindhárom esetben a pályázattal kapcsolatos részleteket és a szükséges dokumentációt Óbecse község hivatalos honlapjáról (www.becej.rs) és az e-Uprava portálról lehet letölteni. További információt a 064-70-93506-os telefonszámon lehet kapni, Szerda Balázstól, Óbecse község művelődéssel és civil szervezetekkel megbízott községi tanácstagjától.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..