home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Nyárzárás ifjúsági találkozóval
LEHOCKI Zsuzsanna
2015.09.21.
LXX. évf. 37. szám
Nyárzárás ifjúsági találkozóval

Első alkalommal szervezett nyár végi ifjúsági találkozót Adán a Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület. A mottó egy kérdés volt: „Rendben vagyok, és te?” — figyelembe véve az egyház által meghirdetett megszentelt élet évét.

A találkozó fő előadója Harmath Károly OFM atya volt, aki beszélt a szerzetesrendek kialakulásáról, a szerzetesi élet szépségéről, majd a kérdéseinkre is örömmel válaszolt. Vendégünk volt a Fokoláre lelkiség és az Emmánuel közösség néhány lelkes képviselője. Megtudhattuk azt is, hogy mindkét közösség tagjai között megtalálhatunk olyan férfiakat és hölgyeket, akik teljesen csak Istennek szentelt életet élnek — mondhatnánk úgy is, a szerzetesi életforma egy új formáját élik ezzel. A lelki nap imádságra hangolódásában segített az adai fiatalokból erre az alkalomra összeállt zenei csapat. A napunkat egy kis játékos ismerkedéssel, barátkozással folytattuk, majd közös kvízzel tettük próbára tudásunkat a szerzetesekről és a fő példaképünkről, Jézusról.

Méltó záró pontja volt a napnak a ft. Baráth Gábor atya által bemutatott Szentmise közös megünneplése. Szentbeszédében az evangéliumi erényeket helyezte elénk, mely minden emberre ugyanúgy vonatkozik. Hiszen nemcsak a szerzeteseknek fontos a tisztaság, engedelmesség és szegénység, hanem minden hívő ember életében jelen kell lennie.

A szentmise után a részvevőket meglepetéspalacsintázás várta, melyet az adai fiatalok készítettek el nagy örömmel.

Igaz, hogy nem voltunk túl sokan (45), de azt hiszem, bátran mondhatom, hogy akik ott tudtunk lenni, lelkiekben gazdagabban térhettünk haza. Ezúton is szeretnénk hálánkat kifejezni ft. Szauer Miklós adai plébános atyának, aki teljes mértékben támogatta nemcsak lelkiekben, hanem anyagiakban is ennek a rendezvénynek a létrejöttét. Köszönjük Lehocki Gábor állandó diakónusnak, aki segített felkészíteni az adai fiatal zenészeket a szolgálatra. Köszönjük Ljubanity Ádámnak a palacsintaprojekt megvalósulását, Lengyel Timinek meg Móninak a konyhai szolgálatot és minden segítséget a program lebonyolításában, és nem utolsósorban az adai nyugdíjasklubnak, melynek a termében tölthettük ezt a napot.

Igaz, hogy első alkalommal volt ilyen jellegű nyárzáró programunk, de őszintén reméljük, ezzel egy új hagyományt teremtettünk!                                    

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..