home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Népmisszió volt Nagybecskereken
k-ko
2012.11.07.
LXVII. évf. 45. szám
Népmisszió volt Nagybecskereken

Október végén az Isteni Ige Társasága, azaz a verbita rend tagjai népmissziót tartottak Nagybecskereken. A 12 missziós atyát családoknál szállásolták el.

A magyarországi szerzeteseken kívül lengyelországi, felvidéki, erdélyi és indonéziai atyát is vendégül láttak. A népmisszió keretében találkoztak az egészségügyi szakközépiskola diákjaival, a gimnazistákkal, az általános iskolásokkal és az óvodásokkal, azonkívül a sérült gyerekekkel is eltöltöttek egy kis időt. Emellett megismerkedtek a plébánia keretében működő kis csoportokkal és foglalkozásokat tartottak a Caritasban, a Máltai önkénteseknél.

— A népmisszió célja felébreszteni a hitet, de nemcsak azért, mert október 11-én kezdetét vette a hit éve. A missziós napokon az új evangelizáció és a hit elmélyítése a főcél — mondta az egyik misszionárius, a magyarországi Szabó Alex testvér.

A nagybecskereki missziós napok kapcsán a kölcsönösség szó jutott az eszébe Tamás Dániel verbita szerzetesnövendéknek, aki három éve csatlakozott az Isteni Ige Társaságához. Szerinte nagyon fontos az emberek egymásra figyelése. Kiemelte, ahogy múltak a napok, mind többen és többen jöttek a programjaikra, annak eredményeként, hogy a missziós atyák is felkeresték a különféle csoportok tagjait.

A népmisszió záró szentmiséjét — amely egyben a betegekért is szólt —, Juhos Ferenc SVD, a verbita rend tartományfőnöke celebrálta paptestvéreivel együtt.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..