home 2024. július 19., Emília napja
Online előfizetés
Nemzetközi Környezetbarát Alkotói Találkozó Óbecsén
Szilágyi Edit
2021.09.06.
LXXVI. évf. 35. szám
Nemzetközi Környezetbarát Alkotói Találkozó Óbecsén

Hatodik alkalommal tartották meg az ÖKO Becse Polgári Egyesület és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Szivárvány szakcsoport szervezésében a Nemzetközi Környezetbarát Alkotói Találkozót. Az eseménynek szeptember 4-én a Than Emlékház adott otthont. Témaként ezúttal a vajdasági motívumokat választották.

A találkozón mintegy száz érdeklődő jelent meg Vajdaság tizenegy településéről. A résztvevők többnyire civil szervezetek tagjai voltak, akiknek a már meglévő és kiállításra készített alkotásait láthatták az eseményre érkezők. A rendezvényen készült munkák szeptember 25-éig tekinthetőek meg a Than Emlékház új épületszárnyának tágas termében.

Az ÖKO Becse Polgári Egyesület kiemelt feladatának tartja a lakosság, azon belül különösen a fiatalok ökológiai szemléletének formálását, célja, hogy felkeltse a figyelmet az újrahasznosítás lehetőségei iránt. Ezt az elvet előtérbe helyezve papírmasét, illetve merített papírt bocsátottak az alkotók rendelkezésre, és a nap végén már nemcsak a kiállított festmények voltak láthatóak, hanem ezen a nem mindennapi anyagon is készültek újabb képek. Az eseményen azok is találkoztak, akik fafaragással foglalkoztak, üvegre festettek, vagy újrahasznosított anyagból hoztak létre ékszert, dísztárgyat, szőnyeget, egyebet.

A megnyitón elsőként Tót Kása Piroska, a Petőfi Sándor Kultúrkör Szivárvány szakcsoportjának vezetője üdvözölte a jelenlévőket, kiemelve a találkozó jelentőségét, az alkotás és az együttlét örömét, a papír, fa, szövet, üveg újrahasznosításának lehetőségét.

Az ÖKO Becse nevében Kis Zoltán elnök kívánt sikeres munkát azoknak, akik ezt a hobbit követik, majd dr. Molnár Viktor, a Than Fivérek Értelmiségi Kör mezőgazdasági és környezetvédelmi szekciójának vezetője köszöntőbeszédében kiemelte, a találkozó hasznos példát ad a művészek természetes anyagokból készült alkotásainak bemutatására, ezzel is hozzájárulva az újrahasznosított termékek népszerűsítéséhez. Fontos a természetes környezet megóvása, a környezettudatos életmód — mondta.

A rendezvényt a tartományi oktatási titkárság és Óbecse Önkormányzata támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..