home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Nehéz év volt
(tv)
2010.12.29.
LXV. évf. 52. szám
Nehéz év volt

- Csőke Csaba felvételeEgeresi Sándor, a tartományi parlament elnöke évértékelő sajtótájékoztatóján a 2010-es esztendőt nehéznek nevezte, és aggodalmát fejezte ki a jövő évi tartományi költségvetéssel kapcsolatban. A 2011. évben Vajdaság ugyan megkapja azt őt megillető 7 százalékot, de a re...

- Csőke Csaba felvétele

Egeresi Sándor, a tartományi parlament elnöke évértékelő sajtótájékoztatóján a 2010-es esztendőt nehéznek nevezte, és aggodalmát fejezte ki a jövő évi tartományi költségvetéssel kapcsolatban. A 2011. évben Vajdaság ugyan megkapja azt őt megillető 7 százalékot, de a rendelkezésre álló mintegy 600 millió euró csupán arra lesz elegendő, hogy a tartomány további gazdasági romlását megállítsák -- fejlesztésekre már nem elegendő ez az összeg. Egeresi szerint az embereket megtévesztik, amikor azt állítják, hogy a Vajdaság Szerbia legfejlettebb régiója. 2010-ben az ipari termelés még a felét sem érte el az 1990. évinek. Egeresi kiemelte: a megoldást a decentralizáció, a regionalizáció és az ország demokratizálódása jelentené. A vajdasági képviselőház 2011-ben is célul tűzte ki az európai értékek megerősítését, a multikulturalizmus, a többnyelvűség ápolását és megőrzését, valamint az európai régiókkal való együttműködéssel Szerbia nemzetközi hírnevét is öregbíteni kívánják.

,,Sikeres év áll mögöttünk''

December 23-án a Tartományi Képviselőházban Ana Tomanova-Makanova tartományi kormányalelnök, tájékoztatási titkár hagyományos év végi fogadást tartott újságírók, szerkesztők és médiaház-igazgatók számára. Makanova köszöntőjében kiemelte: sikeres év áll mögöttünk, a jövő év pedig kihívásokkal lesz teli, mindenekelőtt az új (első) vajdasági médiastratégia miatt, melynek szorosabb kapcsolatokat kell teremtenie a sajtóorgánumok között, és pontosan meg kell határoznia, mi számít helyi, regionális vagy közszolgálati médiumnak, mert csak világosan megfogalmazott feltételekkel lehet sikereket elérni. A jövő évi tartományi költségvetésben 62 millió dinárt különítettek el médiaprojektumok támogatására, közölte a kormány alelnöke, majd hozzátette, hogy a tartomány befejezte a médiastratégia-tervezet tartományra vonatkozó részét. Ez szerves tartozéka lesz a köztársasági médiastratégiának.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..