home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Mindig ünnepnek számít
(T. T.)
2012.02.29.
LXVII. évf. 9. szám
Mindig ünnepnek számít

Dudás Károly Fürtön István alkotását tartja a kezében, mellette Dobai János - Szabó Attila felvételeiA 11. alkalommal megtartott Tordai Művelődési Napok keretében szerkesztőségünk, a hagyományokhoz híven, ezúttal is élőújságot tartott e bánáti településen, és bemutatta a Vajdasági Magyar Kal...

Dudás Károly Fürtön István alkotását tartja a kezében, mellette Dobai János - Szabó Attila felvételei

A 11. alkalommal megtartott Tordai Művelődési Napok keretében szerkesztőségünk, a hagyományokhoz híven, ezúttal is élőújságot tartott e bánáti településen, és bemutatta a Vajdasági Magyar Kalendáriumot is. A kellemes, baráti hangulatú est a helybeli Csíkos Dániel előadásában a Himnusz elszavalásával kezdődött. A termet színültig megtöltő közönséget és a vendégeket: Dudás Károlyt, a Hét Nap főszerkesztőjét, Kónya Sándor versénekest, Vajda Pált, az erdélyi Újvár polgármesterét, Kovács Elvirát, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjét, Hallai Zoltánt, a muzslyai helyi közösség elnökét, Tóth Glemba Klárát, a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület elnökét és Szarka Editet, a begaszentgyörgyi Közművelődési Intézmény igazgatóját Dobai János, a tordai helyi közösség elnöke köszöntötte.

Az élőújság közönsége

- Az élőújság mindig ünnepnek számít. Nagy örömünkre szolgál, hogy az a magyar nyelvű hetilap, amely a magyar közösséget több évtizede szolgálja, itt van velünk a szórványban is, és erősít bennünket magyarságunkban, hitünkben, múltunkban, jelenünkben, jövőnkben. Köszönöm a Hét Nap vezetőinek, munkatársainak, hogy ezt a feladatot vállalták, s számtalan írással buzdítanak minket arra, hogy szülőföldünkön maradjunk, hogy itt küzdjünk, s itt teremtsünk lehetőséget a megmaradásra. Ezzel eddig is éltünk, élni is fogunk, a Hét Nap pedig mindig velünk lesz - mondta Dobai.
Dudás Károly, a Hét Nap főszerkesztője elújságolta, hogy hetilapunkban jelentős változások lesznek, de Tordát és az olvasót a Hét Nap ezúttal sem hagyta cserben.
- Főszerkesztőként utolsó alkalommal vagyok Tordán, váltásra kerül sor, de bízom benne, hogy az új főszerkesztővel és a csapattal még nagyon sokszor itt leszünk és szolgáljuk ezt a közösséget - mondta, majd bemutatta szerkesztőségünk Tordára érkezett csapatát: Kovács Nándor és Tomek Viktor újságírókat, Lackó Ildikó példányszámfelelőst, Szabó Attila fotóriportert, Kónya Sándor versénekest és Tóth Tibor (sport)újságírót.
- Olvassák tovább a Hét Napot, vásárolják a Vajdasági Magyar Kalendáriumot, s ha hívnak minket, mi jövünk, hiszen mindannyian bánátiak is vagyunk - mondta Dudás.
A Hét Nap főszerkesztője részletesen bemutatta a Vajdasági Magyar Kalendáriumot, majd megnyitotta Szalai Attila, lapunk karikaturistájának és Fürtön István tordai fafaragónak a kiállítását. Dobai egy Fürtön István-alkotás átnyújtásával fejezte ki háláját Dudásnak főszerkesztői munkájáért, ő pedig Szalai Attila Mona Lisát ábrázoló karikatúrájával ajándékozta meg Torda első emberét.
A rendkívül színvonalas művelődési műsorban felléptek a helybeli Ady Endre Általános Iskola tanulói, az újvári vendégek, a tamásfalvi Széchenyi István Magyar Művelődési Egyesület, a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület, a tordai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagjai, Osztermann Emma magyarcsernyei nótaénekes a helybeli Samu zenekar kíséretében, Kónya Sándor csókai versénekes, szerkesztőségünk tagjai közül pedig Kovács Nándor lépett színpadra. Az ünnepi műsor hivatalos része Dobai János szavaival zárult, melyekkel abbéli örömének adott hangot, hogy a bánsági magyarságot határon innen és túl a Hét Nap segítségével sikerült összehozni.
- Az összefogásnak mindig van eredménye, s bízom benne, hogy együtt még nagyon sok szép mindent véghez tudunk vinni. Közelednek a választások. Mindenki tudja és érzi, hogy ki az, aki segíti és támogatja Önöket, a magyarságot, a tordaiakat. Ez a VMSZ, s bízom benne, hogy továbbra is támogatnak bennünket - mondta Dobai.
Az est tombolával zárult, majd a művelődési otthon kistermében egészen a késő esti órákig tartó baráti összejövetellel folytatódott.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..