home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Megújulás és remény
Összeállította: M. I.
2012.05.02.
LXVII. évf. 18. szám
Megújulás és remény

- Kovács Szöszill fotójaHálaadó szentmise keretében áldotta meg msgr. dr. Német László SVD bánsági megyés püspök a felújított ürményházi Szent Anna-templomot - olvasható a nagybecskereki egyházmegye honlapján. Homíliát mondott msgr. dr. Orlando Antonini érsek, apostoli nuncius, aki egyúttal...

- Kovács Szöszill fotója

Hálaadó szentmise keretében áldotta meg msgr. dr. Német László SVD bánsági megyés püspök a felújított ürményházi Szent Anna-templomot - olvasható a nagybecskereki egyházmegye honlapján. Homíliát mondott msgr. dr. Orlando Antonini érsek, apostoli nuncius, aki egyúttal az ünnepi latin nyelvű szentmise főcelebránsa is volt. A bánsági katolikusok főpásztorán kívül a nuncius úrral együtt misézett msgr. Huzsvár László nyugalmazott, illetve dr. Pénzes János szabadkai megyés püspök is, valamint a megjelent lelkipásztorok.
A jeles eseményt, amely szinte zsúfolásig megtöltötte ünneplő hívekkel e dél-bánsági falucska templomát, a politikum és közélet képviselői közül is többen megtisztelték jelenlétükkel. Kiemelt vendégként érkezett az alkalomra Szászfalvi László, Magyarország vallásügyi államtitkára, Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete, valamint Babity János, a szabadkai főkonzulátus konzulja. Továbbá Francois-Xavier Deniau, Franciaország belgrádi nagykövete, Dragan Novaković, Szerbia vallásügyi minisztériumának államtitkára, Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház elnöke, Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese, valamint Zoran Vorkapić, Zichyfalva (Plandište) község elnöke.
A jeles ürményházi esemény után a vendéglátók bemutatták msgr. dr. Antonini apostoli nuncius úrnak a pancsovai Borromeo Szent Károly-plébániatemplomot, valamint megtekintette a szomszédságában levő minorita szerzetesrendi épületszárnyat is, mely szintén felújításra szorul. A jeles vendéget virágcsokorral Oravec Alisa helybeli hittanos köszöntötte.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..