home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Megszűntek a Szerbiába való belepésre irányuló járványügyi korlátozások
Tancsik Richárd
2022.05.03.
LXXVII. évf. 17. szám
Megszűntek a Szerbiába való belepésre irányuló járványügyi korlátozások

A mai naptól a szerb, valamint a külföldi állampolgárok nem kötelesek negatív PCR-tesztet, antigéngyorstesztet, oltási igazolást vagy arról szóló bizonylatot felmutatni az országba való belépéskor, hogy már átestek a betegségen — függetlenül attól, hogy melyik országból érkeznek Szerbiába.

A szerb és a külföldi állampolgárok szabad beutazásáról szóló döntés Szerbia jelenlegi járványügyi helyzete alapján született, s összhangban van Európa és a térség legtöbb országának döntéseivel. Az illetékes intézmények továbbra is óráról órára kísérik a szerbiai járványügyi helyzet alakulását, és idejében tájékoztatják a lakosságot.


Fotó: Pannon RTV

Fontos megjegyezni, hogy a döntéstől függetlenül a koronavírus-járvány még nem ért véget, az állampolgároknak továbbra is tanácsos vigyázniuk az egészségükre.

Továbbra is érvényben marad több intézkedés, vagyis zárt helyiségben ajánlott a maszkviselés, az egészségügyi intézményekben pedig kötelező. A COVID-rendelők és az oltópontok a megszokott módon fogadják a pácienseket.

Forrás: Szerbiai RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..