home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Megöntözlek szépen az ég harmatával
Mihók Anikó
2012.04.11.
LXVII. évf. 15. szám
Megöntözlek szépen az ég harmatával

A Törökkanizsai tavasz rendezvénysorozat keretében szervezte meg a Törökkanizsáért Egyesület a II. Megöntözlek szépen az ég harmatával elnevezésű locsoló- és húsvéti versek szavalóversenyét. Az eseményre a törökkanizsai Branislav Nušić Népkönyvtár dísztermében került sor, és 40 gye...

A Törökkanizsai tavasz rendezvénysorozat keretében szervezte meg a Törökkanizsáért Egyesület a II. Megöntözlek szépen az ég harmatával elnevezésű locsoló- és húsvéti versek szavalóversenyét. Az eseményre a törökkanizsai Branislav Nušić Népkönyvtár dísztermében került sor, és 40 gyermek csillogtatta meg rajta a tehetségét. A megmérettetés három kategóriában zajlott le. Az óvodások csoportjába 15, az alsósokéba 21 gyermek nevezett be, a felsősök kategóriájában viszont csupán három diák mondott verset.
A rendezvényt Kovács Dorina nyitotta meg Benjámin László Bolhamadarak című versével. Dorina nemrégiben Faragó Zsófiával együtt képviselte Törökkanizsát a Csókán megrendezett körzeti szavalóversenyen. A nyitóvers után Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke üdvözölte az egybegyűlteket.
A gyermekek produkcióit háromtagú zsűri: Romhányi Gabriella könyvtáros, Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács tagja és Kovács Magdaléna, a községi tanács művelődési megbízottja értékelte. A bírálóbizottságnak igen nehéz dolga volt, hiszen tehetséges fiatalok mutatkoztak be. A legjobbakat minden kategóriában értékes könyvjutalomban részesítették, illetve különdíjakat is kiosztottak. Az elismeréseket Orosz Urbán Csilla, a VMSZ törökkanizsai községi szervezetének elnöke adta át.
Az ovisoknál harmadik lett Barna Lilla, második Bajúsz Dániel, első pedig Bartók Ivett lett. Különdíjban Sándor Vivient részesítették. Az alsósok kategóriájában Jerasz Adrienn lett a harmadik, Bajúsz Dávid a második, a legtehetségesebbnek pedig Kovács Dorina bizonyult. Különdíjat Gója Edvin és Jerasz Kornél kapott. A felsősök közül Szemerédi Krisztián a harmadik, Ugri Márton a második, Kovács Bertina az első helyet érdemelte ki.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..