home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Mától nem kötelező, csak ajánlott a maszk viselése zárt térben
(B92)
2022.03.12.
LXXVII. évf. 10. szám
Mától nem kötelező, csak ajánlott a maszk viselése zárt térben

Ma léptek életbe az eddigi szabályozáson enyhítő járványügyi intézkedések. Március 12-étől nem kell felmutatni az oltási igazolásokat, zárt helyiségekben sem korlátozzák a jelenlévők számát és a maszk viselése sem kötelező, csupán ajánlott. Ezekkel a döntésekkel nem teljesen elégedettek a válságstáb egészségügyi szakértői.

Branislav Tiodorović epidemiológus, kijelentette, elhatárolódnak attól, hogy megszűnt a védőmaszk kötelező viselése zárt térben, mert ez a megbetegedések számának a növekedéséhez vezethet. Véleménye szerint Szerbiát nem lenne szabad összehasonlítani azokkal a nyugati országokkal, amelyekben az átoltottsági arány 85-90 százalék körül alakul.

Az oktatási minisztérium közleményének értelmében az általános és a középiskolákban hétfőtől is a jelenléti oktatás folytatódik. A védőmaszk viselése a továbbiakban az iskolákban sem kötelező, de az oktatási intézmények elrendelhetik, amennyiben a járványügyi helyzet rosszabbodik.    

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..