home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Lelkipásztorokat nevelő intézet
(K. N.)
2013.04.24.
LXVIII. évf. 17. szám
Lelkipásztorokat nevelő intézet

Az ötvenéves Püspökségi Klasszikus Nyelvi Gimnázium és Szeminárium, a Paulinum jubileumi évének záróünnepégét tartották a Városháza dísztermében április 20-án, a hivatások világnapja előtti szombaton. Az ünnepség egyben egy nagy paulinista találkozó volt, amelyen a jelenlegi tanulók mellett megjelentek az egykori diákok is.

A záróünnepség díszvendégei éppen ezek közül kerültek ki. Dr. Német László, dr. Kiro Stojanov, msgr. Dode Gjergji és msgr. Lucian Augustini püspök atyák az iskola és a kisszeminárium egykori növendékei voltak.
Az ünnepi találkozót az iskola és kisszeminárium fővédnöke, dr. Pénzes János megyés püspök nyitotta meg, majd Kern Sólya Mária, a képviselő-testület elnöke köszöntötte a találkozó részvevőit. Mint mondta, a lelkipásztorok nemcsak az evangélium hirdetésében töltenek be fontos szerepet, hanem közösségépítő tevékenységük is példamutató.
A Paulinum rektora, msgr. Miocs József köszöntötte az ünnepségre érkezett vendégeket, köztük a belgrádi vallási iroda igazgatóját és helyettesét, valamint a megjelent köztársasági és tartományi népképviselőket és tisztségviselőket. Az ötvenéves iskola történetét ismertetve kiemelte, hogy 1990-től kezdve a Paulinum nyitott egyházi klasszikus nyelvi gimnáziumként működik, amely fennállása óta négy püspököt adott a katolikus közösségnek. A falai között nemcsak a szabadkai és a nagybecskereki egyházmegye fiataljai készülnek a papi vagy más hivatásokra, hanem tanulnak itt albán és macedón katolikus fiatalok is. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..