home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Legokiállítás és hulladékszobrok
Szilágyi Edit
2023.10.11.
LXXVIII. évf. 41. szám
Legokiállítás és hulladékszobrok

Október első hete a gyermekeké. Óbecsén is minden oktatási intézmény részt vesz azokban a programokban, amelyek során szárnyal a mosoly, az együttlét öröme csillog a szemekben, határokat ível át a kreativitás. A gyermekek számára nagy öröm, a felnőtteknek felhívás, hogy figyeljenek rájuk, óvják és neveljék őket.

A Samu Mihály Általános Iskolában kétnyelvű kvízzel kezdődött az eseménysorozat, melyen a házigazda mellett a Petőfi Sándor, a Sever Đurkić és a Zdravko Gložanski Általános Iskola felsős tanulóinak csapata mérte össze a tudását. Az első helyezett a Sever Đurkić csapata lett. A díjazottak számára a Club4 gondoskodott a nyereményről, emellett köszönet jár a Zserbó cukrászdának és a Totprometnek is.


A szerző és a Samu Mihály Általános Iskola felvételei

Az óvodásokat is vendégül látták, motorikus játékokkal fogadták őket az iskola testnevelő tanárai és természetesen a felsős tanulók. Nagy élmény volt ez kicsinek és nagynak, az egyik csapat végre belülről is láthatta az iskolát, a másik meg fontosnak, védelmezőnek érezhette magát.

A gyermekhét harmadik napján a tornaterem elég tágasnak bizonyult arra, hogy befogadjon minden látogatót, hiszen a gyermekek kedvenc játékát, a legót mutatták be. Legokiállítás volt, és börze, mely az ABC Kocka játékbolt és az iskola jóvoltából valósult meg. Az asztalsoron helyi kiállítók — valamint egy újvidéki fiú is jelen volt — igen értékesnek tekintett darabjait csodálhatták meg az érdeklődők. Szinte minden volt itt, apró figurák sora, de több száz, sőt ezer darabos szettekből összeállított kastély, robot, torony, egyéb érdekesség. A börze iránt is nagy volt az érdeklődés, a figurák új boldog gazdákra találtak.

Jó volt látni a színeket, a zsibogást, ahogy hullámokban érkeztek a diákok, széles mosollyal üdvözölték egymást, majd megosztották az egy-egy kiállított tárggyal kapcsolatos véleményüket.

A következő napon hulladékból készített szobrokat mutatott be tizenhárom csapat a község általános iskoláiból, az alkotások témája állati vagy emberi alak volt. Medúza, páva, bagoly, Gondolkodó szobor volt a díjazottak között. A fiatalok az alkotásokkal is rávilágítottak a természet védelmének fontosságára. A rendezvényt a Prizma 93 és a községi önkormányzat támogatta.

A történések sorában a felsősök főzése következett. Az intézmény környékét bejárta a bográcsban gőzölgő bab illata, együtt főztek diákok, szülők, tanárok. Amíg az ebéd lassan készült, a tanulók kötélhúzással, kézlenyomással igyekeztek bizonyítani erőnlétüket. Vendégek is érkeztek, a helyi Bratstvo és a szentmihályi általános iskola tanulói. A célt elérték, a rendezvény közelebb hozta a generációkat, a jelenlévők barátkoztak, ismerkedtek.

A gyermekhét lecsengett, de a kölcsönös odafigyelés egy vég nélküli folyamat, melynek üzenete tovább halad. Lassan a helyükre kell hogy kerüljenek az oktatással, neveléssel kapcsolatos értékek mozaikkockái. A gyermek érezze második otthonának az iskolát, fontosnak a tanulást. Ez csak megfelelő tisztelettel és alázattal, otthoni neveléssel érhető el. A szülő tekintsen társszülőként a tanárra, az együttműködés ugyanis elkerülhetetlen, hiszen a cél azonos: legyen a felnövekvő generáció boldog és tevékeny.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..