home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Kúlára látogatott a Magyar Összefogás listavezetője
Pannon RTV
2022.10.27.
LXXVII. évf. 43. szám
Kúlára látogatott a Magyar Összefogás listavezetője

A Magyar Nemzeti Tanács az elkövetkező időszakban is kiemelt figyelmet fordít a magyar oktatásra és a művelődésre a közösség megmaradásának érdekében – mondta Kúlán Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője. Küldöttségével ellátogatott a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény Pitypang épületében működő magyar napközibe, valamint a helyi Népkör Magyar Művelődési Központba.

Idén ősszel indult el vegyes korcsoportban a magyar napközi. Az 5-től 6 éves gyerekekhez 2-től 4 éves picik is csatlakoztak, így a csoportban 19-en vannak. A szülők már nagyon régóta vártak erre a lehetőségre. Egy óvónő bértámogatását az MNT biztosítja.

A környező településeken, sőt, egész Verbász községben sincs magyar nyelvű oktatás. A kúlaiak bíznak abban, hogy lesz elegendő gyermek, és megmaradnak a magyar osztályok az általános iskolában. 

A Magyar Nemzeti Tanács 3 és fél millió dinárral támogatta Kúlán az iskolabusz elindítását, illetve az óvodafejlesztésre is 5,8 millió dinárt biztosítottak.

A Magyar Összefogás listavezetője küldöttségével a kúlai Népkör Magyar Művelődési Központban annak vezetőségével, illetve a szakcsoportok képviselőivel tanácskozott. A Népkör felújítására 10,5 millió dinárt biztosítottak az MNT-n keresztül.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..