home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Közös húsvétköszöntő Óbecse főterén
Szilágyi Edit
2010.04.14.
LXV. évf. 15. szám
Közös húsvétköszöntő Óbecse főterén

Az idén egybeesett a katolikusok és a pravoszlávok legszentebb ünnepe, húsvét napja. A többnemzetiségű Óbecsén együtt ünnepeltek a hívek. Példa ez egy élhető világra, az együttélés örömére, sokszínűségére, szépségére, gazdagságára. Előbb szentmisén vettek részt, majd a templomok előtti tére...

Az idén egybeesett a katolikusok és a pravoszlávok legszentebb ünnepe, húsvét napja. A többnemzetiségű Óbecsén együtt ünnepeltek a hívek. Példa ez egy élhető világra, az együttélés örömére, sokszínűségére, szépségére, gazdagságára. Előbb szentmisén vettek részt, majd a templomok előtti téren, közösen köszöntötték a feltámadt Krisztust. Húsvét vasárnapján a szerb ortodox egyház óbecsei Szent György Egyházközösségének, a római katolikus Mária Mennybevétele Egyházközségének a képviselői, valamint a község polgármestere és a kkt elnöke köszöntőt mondtak. Az ünnepi műsorban a Sárkányölő Szent György és a Schola Cantorum kórusok léptek fel önálló és közös egyházi énekekkel.
Az egybegyűltekhez szólva Dejan Stanojev, a Sárkányölő Szent György görögkeleti templom helytartója kiemelte, hogy Krisztus urunk, legyőzve a halált, örök igazságot és hitet hagyott ránk, amelynek állandó tanúi vagyunk.
Ft. Fuderer László atya a belvárosi Mária Mennybevétele Egyházközség plébánosa a következő gondolatokkal kívánt minden Krisztushívőnek áldott húsvétot: Egyszülött fiad által legyőzted a hálált és kitártad az örökkévalóság kapuit. Kérünk, teremts ujjá minket Szent Lelked erejével.
Ünnepi köszöntőjében Dušan Jovanović, a kkt elnöke hangsúlyozta, hogy húsvét a legnagyobb keresztény ünnep, az élet győzelme a halál felett, boldogság és öröm, de intelem is, hogy keresztény szeretetben éljünk, ne csak húsvétkor, hanem létünk minden pillanatában.
Knézi Péter polgármester az idei húsvét közös csodájáról szólt. Az örömről, hogy együtt ünnepelhetünk Óbecse főterén békében, ahogyan megférnek együtt templomaink is, és ahogyan Krisztus is tanít: együtt és nem egymás mellett. Megtörténhet, hogy az élet csapásai nyomán meginog hitünk, vagy megkérdezzük önmagunktól is, vajon jó-e az út, amelyen járunk. Fohászkodunk: Uram, csak most segíts! Krisztus élete, tanítása, kínszenvedése, halála és feltámadása a jó győzelme minden más felett, ezért példája minden kérdésünkre felelet.
A nap sugarai beragyogták a város főterét. Mintha az égiek is örültek volna az együttlétnek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..