home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Közös dolgunk
(mko)
2012.04.25.
LXVII. évf. 17. szám
Közös dolgunk

- Fényképezte: Szabó AttilaA Népkör MMK meghívására élőújságot tartottunk telt ház előtt. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével: az anyaországi testvérváros, Kalocsa küldöttsége Simon Zoltán alpolgármester vezetésével, Juhász György, a kulai katolikus egyház esperese és Valka Károly, a VMS...

- Fényképezte: Szabó Attila

A Népkör MMK meghívására élőújságot tartottunk telt ház előtt. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével: az anyaországi testvérváros, Kalocsa küldöttsége Simon Zoltán alpolgármester vezetésével, Juhász György, a kulai katolikus egyház esperese és Valka Károly, a VMSZ körzeti szervezetének elnöke, az MNT tagja.

Szerkesztőségünk csapatát Dudás Károly,a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével kitüntettek főmunkatársunk, a Vajdasági Művelődési Szövetség elnöke, a VMSZ elnökségi tagja vezette. A rendezvényen részt vett László Edit, a Hét Nap megbízott igazgatója, Szalai Attila karikaturista, Szabó Attila fotoriporter, Lackó Ildikó példányszámfelelős, Molnár Krekity Olga szerkesztő, valamint Tóth Tibor és Talpai Lóránd újságírók.
Az esti műsorban közreműködött: Kónya Sándor versénekes, a helybeli népi táncegyüttes Aprócska, Ibolya és Kankalin nevű csoportjai a Véka zenekar kíséretében, Gulyásevity Andrea népdalénekes, továbbá a kalocsai Piros rózsa táncegyüttes Kálóczi Norbert vezetésével, az Iszkába zenekar kíséretében.
Az egybegyűlteket a szervezők nevében a házigazda, Goga Zsolt, a Népkör MMK elnöke üdvözölte.
,,Megnő az ember szíve, amikor ennyi szép és ügyes gyermeket lát a színpadon magyar néptáncot járni, magyar népdalt énekelni. Ennél szebb ajándékot talán nem is kaphatna ez a közönség, amely megérdemli ezt az örömet, hiszen pár évvel ezelőtt egyöntetűen kiállt - kiálltunk a Népkör megmaradásáért, amely időközben, lám, nemcsak az itteni, hanem a környező települések magyarjai számára is világítótoronnyá vált. Így, együtt van értelme közös dolgainknak, közös tennivalóinknak'' - mondta köszöntőjében Dudás Károly.
Simon Zoltán kalocsai alpolgármester a Kula és Kalocsa közti példás együttműködésre mutatott rá üdvözlő beszédében, s hangsúlyozta, lélekben a május 6-ai szavazáson is itt lesznek, hogy elszántságukban megerősítsék ezt a kis közösséget.
Valka Károly, a VMSZ körzeti szervezetének elnöke összegezte a múltban elért eredményeket és rámutatott az előttünk álló feladat jelentőségére: ,,Ha mi nem foglalkozunk a sorsunkkal, senki más nem fogja azt helyettünk megtenni'' - mondta élőújságunk nagyszámú közönségének.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..