home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Kitárulnak a Magyarkanizsai Írótábor kapui
K. N.
2011.08.31.
LXVI. évf. 35. szám
Kitárulnak a Magyarkanizsai Írótábor kapui

A tavalyi írótábor részvevőinek egy csoportjaA hőség ellenére az idén Magyakranizsán az ősz mégiscsak korábban suhan végig nesztelen, hiszen az őszi magyarkanizsai írótábor már a nyár utolsó napján, augusztus 31-én kezdődik.- A jazz-zenészeknek kedvezve tettük néhány nappal korábbra az idén...

A tavalyi írótábor részvevőinek egy csoportja

A hőség ellenére az idén Magyakranizsán az ősz mégiscsak korábban suhan végig nesztelen, hiszen az őszi magyarkanizsai írótábor már a nyár utolsó napján, augusztus 31-én kezdődik.
- A jazz-zenészeknek kedvezve tettük néhány nappal korábbra az idén az írótábort - mondta Tari István költő, az írótábor programbizottságának elnöke. Ettől eltekintve azonban alkalmazkodnak a hagyományokhoz. A négynapos találkozó szerdán délután koszorúzással veszi kezdetét a Népkertben, majd a városháza dísztermében kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, amelyen megemlékeznek a nándorfehérvári diadal 555. évfordulójáról, hiszen az elmúlt ezer év alatt ezen kívül még csak 1956 bírt világot érintő, sorsfordító erővel. Csütörtökön és pénteken tartják ezúttal is a rendhagyó irodalomórákat, igaz, nem az iskolákban, hanem a József Attila Könyvtárban, hiszen az irodalom otthona mégiscsak a könyvtár.
A szervezőbizottság elnökének tájékoztatása szerint az idén rendeződött annyira a helyzet, hogy az írótábor kapuját sarkig ki tudják tárni. Lengyelországból például négy költő is érkezik. Fellépésükkel a lengyel-magyar barátság jegyében megemlékeznek Czeslaw Milosz születésének századik évfordulójáról. Rajtuk kívül vendégeket várnak Felvidékről, Kárpátaljáról, a Partiumból, Horvátországból, Szlovéniából és természetesen az anyaországból. Ezekben a napokban a Kárpát-medence országai teljes egészében képviseltetik tehát magukat Magyarkanizsán. Az íróvendégekkel a Kálvárián megrendezésre kerülő Szemtől szemben műsor keretében is találkozhatnak a helybeliek. Mák Ferenc, Pastyik László és Pomogáts Béla három, a Délvidéken élt író, irodalomszervező munkásságáról emlékezik meg születésük 110. évfordulójának alkalmából.
Szombaton délelőtt mindenképpen izgalmas beszélgetésre kerül sor, A könyv sorsa címmel tartanak tanácskozást, a könyvkiadók és az írók mondják el észrevételeiket, gondjaikat.
Az írótábor záró eseménye a búcsúebéd, amikor az idén is odaítélik a Vándorkulacs Díjat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..