home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Kétszáz éves jubileumot ünnepeltek
KOVÁCS Szöszill
2012.10.17.
LXVII. évf. 42. szám
Kétszáz éves jubileumot ünnepeltek

Hálaadó szentmisével ünnepelték templomuk felszentelésének 200. évfordulóját Nagykikindán.

A szentmisét dr. Német László SVD nagybecskereki püspök mutatta be msgr. Martin Roos temesvári püspökkel — aki általános helynökével, msgr. Dirschl Johannal érkezett a jeles eseményre —, valamint a nagybecskereki egyházmegye általános helynökével, Mellár József törökbecsei plébánossal, msgr. Gyuris László székesegyházi plébánossal, dr. Sóti János SJ törökkanizsai plébánossal, Tratnjek Stanko SDB, Varga Zoltán SDB muzslyai atyákkal, Szemerédi Pál magyarcsernyei plébániai kormányzóval és a házigazdákkal, Koncz Tibor esperesplébánossal és káplánjával, Tapolcsányi Emánuellel.
Homíliájában a püspök atya kiemelte követendő életpályáját Assisi Szent Ferencnek, akinek oltalmába őseik Nagykikinda templomát ajánlották. Koncz Tibor atya a szentmise végén ismertette a templom történetét, egyúttal megköszönte munkatársai segítségét, amelyet a jubileumi ünnepség megszervezéséhez nyújtottak.
Nagykikinda tizennégy papot adott az egyháznak, többek között az egyházmegye általános helynökét, msgr. Mellár József atyát. A város szülötte Gizella nővér és Cecília nővér is, akik a Boldogasszony Iskolanővérek rendjében szolgálják Istent és Bánát leányifjúságát.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..