home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Két vajdasági produkció is továbbjutott
MTI
2019.10.28.
LXXIV. évf. 43. szám
Két vajdasági produkció is továbbjutott

Huszonnégy produkció (közülük két vajdasági) jutott tovább a Fölszállott a páva új gyerekévadának első adásából, amelyet pénteken sugárzott a Duna Televízió.

A gyerekek ezúttal is négy kategóriában — énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek — mérhetik össze a tudásukat. Az előző évekhez hasonlóan 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.


Az első adásból az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában továbbjutott Bartók Miklós Dániel (Szatymaz), a Kisrügy Énekegyüttes (Székesfehérvár), a Komári Puják (Zalamkomár), a Kumánovich testvérek (Horvátzsidány), a Nyitnikék (Erdély – Székelyudvarhely), Ölveczky Emma (Érsekcsanád), a Sulyom Énekegyüttes (Abaújszántó), Szabó Blanka (Debrecen), Szász Csanád László (Erdély – Körtvélyfája), a SzejkeBarka testvérpár (Hódmezővásárhely), Szerdahelyi Luca és Nagy Eszter (Felsőörs, Ráckeve) és a Tulipános Tilinkó (Pécs).


A hangszeres szólisták, hangszeregyüttesek és zenekarok közül az élő adásokban folytathatja a Bodros Tamburazenekar (Vajdaság – Ada), CodoBanda (Erdély - Szamosújvár), Csapodi Tádé (Budapest), Hajdu-Németh László (Budapest), a Legényes zenekar (Eger), Maier Cseperke (Rátka), Majoros Ditta (Nyíregyháza), Merkovity Anna (Vajdaság – Temerin), Nagy Bálint(Kaposszerdahely), Nagy Benedek (Budapest), Németh Csaba Levente (Zsámbék) és az Ördöngős Népzenetanoda (Komárom).

A zsűri tagja Sebestyén Márta, Kossuth-díjas népdalénekes; Salamon Bea előadóművész, népi hegedű tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, akadémikus, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára; Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

Jövő pénteken is a válogatók legjobb pillanatait láthatják a Duna Televízió nézői, akkor derül ki, hogy a táncos szólisták, táncos párok és táncegyüttesek közül melyik huszonnégy produkcióval találkozhatnak majd a november 8-án induló élő adásokban.

A Fölszállott a páva első felvezető adását követően a válogatón bemutatkozott produkciók vágatlanul megtekinthetők a folszallottapava.hu oldalon, illetve a műsor youtube csatornáján.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..