home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Kerékpárral Törökkanizsáról Szegedre
Mihók Anikó
2012.11.07.
LXVII. évf. 45. szám

Ünnepélyes keretek között adták át a Törökkanizsát Szegeddel összekötő kerékpárút egy szakaszát.

A törökkanizsai Vadászotthonban megtartott fogadáson jelen voltak a projektumban részt vevő települések, Újszentiván, Tiszasziget és Szeged önkormányzatainak képviselői, a tervezők és a kivitelezők.
Az első fázisban Törökkanizsa belterületén építették meg a kerékpárutat. A tervezet az IPA határon átnyúló együttműködés keretében valósul meg, összértéke mintegy másfél millió euró. Ebből Törökkanizsa község 309 ezer eurót kapott az építőmunkálatok első szakaszára. Az önkormányzatnak nehézséget okozott a 15%-os önrész előteremtése, valamint a projektum utófinanszírozású volta is.
— A partnerek elképzelése az, hogy Szeged, illetve Törökkanizsa belvárosából el lehessen jutni egyik városból a másikba kerékpárral, biztonságos körülmények között. Egyelőre csak az út első szakasza készült el, a másik kettő még hátravan. A másodiknak a támogatási szerződése már elkészült, és a harmadikról szólót is hamarosan aláírják — nyilatkozta Rác Péter programmenedzser.
A kerékpárútnak a két ország lakosai közötti könnyebb kapcsolatteremtés szempontjából és közlekedésbiztonsági szempontból is igen nagy jelentősége van. Nem utolsósorban a községben kerékpárral iskolába menő gyerekek számára nyújt nagyobb biztonságot és kényelmet.
Az építőmunkálat számos helyi lakosnak nyújtott munkát, ennek segítségével egy időre enyhül a munkanélküliség. A kerékpárút-projektum második szakaszát, a gyálai határátkelőtől Törökkanizsa felé egy 1700 méteres távot, jövő év januárjától kezdik építeni.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..