home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Katicabogarak akcióban
Szilágyi Edit
2023.05.06.
LXXVIII. évf. 18. szám
Katicabogarak akcióban

Az óbecsei Katicabogár Zenei Központ a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör zsúfolásig megtelt nagytermében tartotta meg tavaszi koncertjét.

— A rendezvényen a központ minden tagja részt vett. Megszervezése és megvalósítása mögött rengeteg próba, kitartás és tanulás áll — mondta köszöntőbeszédében Lovas Djijanta szervező, a központ vezetője, és hozzátette: a zenei központ a minőségi zenére irányítja a figyelmet, csiszolja a gyerekek zenei ízlését, melyet később majd kedvükre formálhatnak.

A repertoár minden korosztálynak szólt. A legfiatalabb fellépők gyermekslágereket adtak elő, majd következtek az ismert pop-rock dalok. Utóbbiakkal — de végső soron az egész koncerttel — igyekeztek felidézni a gyermek- és serdülőkori emlékeket, emlékeztetni a megjelenteket azokra az örökzöld zeneszámokra, amelyek minden korosztály zenei ízléséhez közel állnak.

A koncerttel bizonyítani szerették volna, hogy az igényes muzsika örök érvényű. Azt, hogy a terv teljes mértékben megvalósult, a rendezvény végén felhangzó taps igazolta.

A Katicabogarak csapata 55 tagot számlál — teljes összhangban tanuló, három és tizennyolc év közötti gyerekeket, illetve fiatalokat. A gyermekkórust vagy a szólóéneket saját zenekar kíséri, hiszen hangszeroktatáson is részt vehetnek. Ennek hála olyan hangszereken tanultak meg játszani, amelyeket nem oktatnak a zeneiskolában. A tavaszi koncertet a zongora, a gitár és a dob hangja, ritmusa tette teljessé.

A csapat tagjai már a következő koncerteket tervezik. Legközelebb május 28-án lépnek fel a veterán járművek találkozóján Óbecsén.

Lovas Djijanta, a Katicabogár Zenei Központ vezetője

Katicabogárkák

Gitárkíséret

Száll a dal

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..