home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Karácsonyköszöntő
Szilágyi Edit
2012.01.04.
LXVII. évf. 1. szám

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör december 26-án, a budapesti Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott karácsonyköszöntő műsorral fejezte be a 2011. évet. A jelenlévőket Knézi Péter polgármester és Nagy Klára műsorvezető köszöntötte.A polgármester a család fontossága...

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör december 26-án, a budapesti Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott karácsonyköszöntő műsorral fejezte be a 2011. évet.
A jelenlévőket Knézi Péter polgármester és Nagy Klára műsorvezető köszöntötte.
A polgármester a család fontossága és annak összetartó ereje érvényesülése köré fonta mondandóját.
Nagy Klára karácsony csodájáról beszélt, kiemelve, hogy a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik, és nem is a feldíszített zöld fenyő alatt található. Karácsony csodája és misztériuma a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik -- mondta.
Mintegy ötszázan nézték végig az egyesület minden szakcsoportjának bemutatkozását, tapssal köszönték meg Magyar Zsófia alkalmi szavalatát, a társas és a modern táncot, a közismert és közkedvelt karácsonyi énekeket, valamint a népzenei és népitánc-együttes Adventtől vízkeresztig című összeállítását. Ez utóbbi érdekessége és külön értéke abban rejlik, hogy az eredeti, az ötvenes években játszott óbecsei betlehemezést vitte színre Szerda András kutatásai, illetve Gál Imre és Sárkány László visszaemlékezései nyomán. A közönség megcsodálhatta az 1863-ban készített betlehemet, melyet a Kurunci család bocsátott a Kultúrkör rendelkezésére.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..