home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Kanadai turnén volt a Junior együttes
k-ko
2005.08.24.
LX. évf. 34. szám
Kanadai turnén volt a Junior együttes

A muzslyai Junior együttes rövid fellépéssorozaton volt Kanadában. Mint Tóth Árpád, az együttes frontembere, dobosa elmondta, eléggé kalandosnak indult a vendégszereplés, a szervező ugyanis a beígért koncertek egytizedét sem biztosította.- Szerencsénkre, amikor 1999-ben, a Szivárvány együtt...

A muzslyai Junior együttes rövid fellépéssorozaton volt Kanadában. Mint Tóth Árpád, az együttes frontembere, dobosa elmondta, eléggé kalandosnak indult a vendégszereplés, a szervező ugyanis a beígért koncertek egytizedét sem biztosította.
- Szerencsénkre, amikor 1999-ben, a Szivárvány együttessel Kanadában jártunk, nagyon sok barátot, ismerőst szereztünk, és ennek köszönhetően találtuk fel magunkat. Guelph-ben volt az első bál, a Tisza nevű klubban, ahol mintegy 200 vendég jelent meg. Mondhatom, hogy a turné során ez volt a legjobb mulatság, ahol muzsikáltunk. Egy igazi, vajdasági jellegű bulit kell elképzelni, hiszen belefértek a szerb slágerek is a repertoárba. Játszottunk még a guelph-i Kossuth-házban is, ahol többségben voltak a Magyarországról elszármazottak, de ugyanakkor jöttek felvidéki és erdélyi magyar családok is. Néhány születésnapon és partyn is felléptünk. Különben Kanadában is, csakúgy, mint itthon, a nyár a bálok holtszezonja. De ettől eltekintve sikeresnek mondható a turnénk, annak ellenére is, hogy mindenhol kevesebb vendég volt a megszokottnál. Nagyon jól fogadta a közönség a Junior együttest, párhuzamot vontak a néhai Szivárvány együttes és a mi zenekarunk között, ami csakis elismerés lehet számunkra. Több városban voltunk még, de egy fellépést kiemelnék: július elsején ünneplik Kanada napját. Ilyenkor aki csak teheti, kirándul. Az egyik napon jócskán esett az eső, de jó volt nézni, hogy a táncolókat ez egyáltalán nem zavarta. Másnap délután nem lehetett zenélni a hőségtől, este azonban nagyon jól sikerült a koncert, hiszen három órán át egyfolytában játszottunk. Ez külön élmény volt a közönség számára is, meg nekünk is, hiszen ilyet még itthon sem csináltunk. Vellandonban egyébként egy úgynevezett szépségválasztáson játszottunk, de nem akármilyenen, hiszen ott nem a fiú, illetve a lány szépségét díjazták, hanem a népviseletet. Kéthetes manifesztációról lévén szó, hétvégeken tartották, és váltogatták a klubok egymást. Azt hiszem, 12 nemzet vett ebben a versenyben részt. Kínai, koreai, japán, magyar, horvát, görög, orosz, ukrán stb.... Itt találkoztunk muzslyaiakkal, a Dohar házaspárral, akik éppen akkor ünnepelték az 55. házassági évfordulójukat. A muzslyai családok közül találkoztunk még Báló Sándor-Söndör családjával, akik nagyon sokat segítettek nekünk. Geulph-ben egyébként nagyon sok Adáról elvándorolt család él. A turné első részében a lukácsfalvi Fekete Mihály bácsiéknál voltunk elszállásolva, aki pékmester volt, de most már nyugdíjas. Utána az adai Kelemen József és Erzsébet látott vendégül bennünket. Köszönettel tartozunk nekik, hisz ez felért egy ötcsillagos szállodai ellátással.
Elmondanék még egy emlékezetes eseményt. Harminc éve dobolok, de az még nem történt meg velem, hogy itthon felejtsem a dobverőket, csak most. Köszönöm az ismeretlen szakácsnőnek a két fakanalat, amit adott. Lehet, sohasem tudja meg, miért kértük. Az egyik rövidebb volt a másiknál, és görbe is, de végigjátszottuk a koncertet. Egyébként az egyik ismerős, aki 99-ben is végigkísérte a Szivárvány együttest, csak egy dobszólót hiányolt, ami nem volt kivitelezhető a felemás, alkalmi dobverőkkel - mesélte Tóth Árpád, aki a nehézségek ellenére is sikeresnek tartja a kanadai turnét.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..