home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
József Attilára is emlékezve
M. I.
2012.04.18.
LXVII. évf. 16. szám
József Attilára is emlékezve

A falu legfiatalabb irodalomkedvelői1964-től, azaz negyvennyolc esztendeje vált a magyar költészet napjává József Attila születésnapja, április 11-e, égiszünk alatt azonban fiatalabb korú és hányattatottabb sorsú ennek a megünneplése. Gutvájn Hilda könyvtáros kezdeményezésére és Zairi György...

A falu legfiatalabb irodalomkedvelői

1964-től, azaz negyvennyolc esztendeje vált a magyar költészet napjává József Attila születésnapja, április 11-e, égiszünk alatt azonban fiatalabb korú és hányattatottabb sorsú ennek a megünneplése. Gutvájn Hilda könyvtáros kezdeményezésére és Zairi Györgyike magyar szakos tanárnő szakmai felügyeletével Torontálvásárhelyen például több évig tartó ''szélcsend” után emelkedtek újra szólásra ezen a jeles napon a Moša Pijade Általános Iskola magyar ajkú irodalomkedvelői. Tizennégyen vállalkoztak arra, hogy a tragikus sorsú költőnk életének és költeményeinek felvázolása után azokat a verseket is előadják, amelyekkel iskolájukat, illetve a helyi művelődési ház színeit képviselték az idei községi szavalóversenyen. Borbás Valéria hetedikes és Becsei József nyolcadikos diák saját zsengéiből is válogatott. A rendezvényen jelen volt a községi televízió is, helyszínt a József Attila Művelődési Otthon biztosított, az antalfalvi községi könyvtár debellácsi fiókrészlege pedig minden fellépőnek ingyenes könyvtári tagságról szóló könyvecskét adott ajándékba.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..