home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
In Memoriam
Martinek Imre
2021.02.03.
LXXVI. évf. 5. szám
In Memoriam

Binecz János (1959—2021)

Életének 62. esztendejében adta vissza a lelkét a Teremtőnek. A 2002-ben alakult kevevárai Keve Magyar Művelődési Egyesület elnöke, akivel személy szerint lakóhelye, vagyis Kevevára (Kovin) jelenének és történelmi múltjának lelkes ismerőjeként is volt szerencsém találkozni. Ébren álmodó, minden percben cselekvésre kész ember volt, kinek közbenjárására 2012-ben a Dél-Bánáti Betlehemes és Karácsonyi Népszokások VIII. Találkozóját, 2016-ban pedig a Dél-Bánáti Magyar Művelődési Egyesületek sorrendben XXVII. szemléjét szervezhette meg e kisváros szórványmagyarsága.

János bácsi tudását, szakmai és élettapasztalatait mindenkoron szívesen osztotta meg. Bárkivel, ki hajlandó volt nemcsak reafigyelni, de tanulni is tőle. Legutóbb 2020 júniusában találkozhattam vele. Egy rendhagyó kevei vármustránk idején. És terveztünk annak idején folytatást is…

Emléke legyen áldott. Nyugodjék békében.

Kapcsolódó cikkek
Bánáti Újság
Kevevárai impressziók — vármustrával
2020.06.30.
LXXV. évf. 26. szám
Mottó: „Mi kövek voltunk, rossz, rideg kövek, kemény kövek és haszontalanok…” (Reményik Sándor: Kövek zso…
Bővebben
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..