home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ha tavasz — akkor KMV
Szilágyi Edit
2019.02.22.
LXXIV. évf. 8. szám
Ha tavasz — akkor KMV

Útjára indult az 52. alkalommal megszervezésre kerülő Középiskolások Művészeti Vetélkedője

Mint mindig, az idén is plakátpályázattal kezdődött a soron lévő, nagy izgalommal várt KMV. A pályamunkák – szám szerint 10 pályázótól 15 plakát – már megérkeztek. A beérkezett alkotások elbírálása folyamatban van.

Tovább lépve, a határidőkről nem szabad megfeledkezni, mert a plakát csak a kezdet.

Március 15-ig le kell bonyolítani a körzeti vetélkedőket. Az már biztos, hogy a szabadkai körzeti vetélkedő március 13-án lesz a Középiskolások Diákotthonában.

A legfrissebb információkkal Virág Kiss Anita, szervező szolgált: „Hamarosan megtekinthető lesz a tavalyi, 51. KMV gálaműsora is a YouTube-on, ahogyan a KMV facebook oldalára is fel fogjuk tenni – mondta sorolva az aktuális terveket. Az idei rendezvény szervezése mellett, a KMV 50 éves múltjára visszatekintő honlapot is elkezdtük feltölteni tartalommal. közzétételkor az anyag valószínűleg nem lesz (nem lehet) még teljes, hiszen a Magyar Szó, a Pannon RTV, a Vajdaság Ma, a Hét Nap, a Vajdasági RTV mellett a Képes Ifjúság minden évben hírt ad és adott a rendezvényünkről, és közli is a nyertes munkákat, viszont a teljes anyag még nincs digitalizálva. Így átnézni, megkeresni a KMV-re vonatkozó cikkeket sok időbe telik – mondta Virág Kiss Anita, majd hozzátette: „Ha esetleg valakinek még van régi fényképe a KMV-ről, azt szívesen fogadjuk, legalább 300 dpi minőségben szkennelve a kmv.hivatalos@gmail.com villámpostacímre”.

Ha a digitalizálásra valakinek nincs lehetősége, de rendelkezik az archívumba átemelhető anyaggal, jelentkezni lehet a fenti e-mail címen, vagy a 069/56-52-800-as telefonszámon, élve a részletek megbeszélésének lehetőségével.

A pályamunka, a részvétel, az eredmény, a buli és találkozások megelőlegezett öröme mellett, még egy feladat áll a pályázó és felkészítő tanára előtt. Komolyan át kell tanulmányozni a vetélkedő versenyszabályzatát (a szabályzat a honlapon a letöltések menüpont alatt érhető el). Egy tanuló több versenyágban is szerepelhet. A KMV vetélkedői és pályázatai korlátozott terjedelmű alkotásokon és pályamunkákon alapszanak.

Érdemes a https://kmvon.org/hu/Mufajleirasok/9/ linken átböngészni a műfajleírásokat. Oda kell figyelni a vers- és prózamondás, a drámai monológ és a népmesemondás engedélyezett hosszára. A megzenésített versek esetében pl. a produkció nem haladhatja meg a tíz percet.

Az irodalmi vetélkedőn, eddig online újságban vagy folyóiratban még meg nem jelentetett alkotással lehet részt venni. Itt figyelni kell a vers kategóriára vonatkozó szabályokra. A Slam Poetry esetében, még elő nem adott alkotással lehet részt venni. A szín- és filmművészeti vetélkedőnek is meg vannak a sajátos szabályai, többek között a résztvevők életkorára vonatkoztathatóan - hívta fel a szervező a figyelmet a legfontosabb tudni valókra, majd emlékeztetett arra, hogy szinte minden felvetődő kérdésre a válasz megtalálható a https://kmvon.org/ honlapon.


Instagram: www.instagram.com/official.kmv
Facebook: www.facebook.com/kmvon

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..