home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Filmesek először a Könyvhéten
Siflis Zoltán
2006.06.14.
LXI. évf. 24. szám
Filmesek először a Könyvhéten

MADE-sátor, balról jobbra Péterffy András, Siflis Zoltán és Gulyás János filmrendezők2006. június 9-11-e között ismét megrendezték Budapesten az Ünnepi Könyvhetet, hagyományosan a Vörösmarty téren. Ezzel egyidejűleg Könyvhét volt a Ráday utcában is. A két helyszínt óránként közlekedő díjmen...

MADE-sátor, balról jobbra Péterffy András, Siflis Zoltán és Gulyás János filmrendezők

2006. június 9-11-e között ismét megrendezték Budapesten az Ünnepi Könyvhetet, hagyományosan a Vörösmarty téren. Ezzel egyidejűleg Könyvhét volt a Ráday utcában is. A két helyszínt óránként közlekedő díjmentes kisvonatjárat kötötte össze. Most először a dokumentumfilmesek is jelentkeztek úgy is mint képírók, de úgy is mint könyvkiadók. A MADE (Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesülete) könyvsátrában egyrészt azokat a könyveket árusították, amelyeket az elmúlt években adtak ki a MADE által rendezett tematikus filmfesztiválok alkalmából.
A kamerával író dokumentumfilmesek is bemutatták filmjeiket, DVD-iket a sátorban, és ott az alkotók dedikálták műveiket. Név szerint: Gulyás János, Kisfaludy András, Varga Ágota, Dénes Gábor, B. Révész László, Siflis Zoltán, Sipos András, Nádasy László, Erdélyi János, Mohi Sándor, Tóth Péter Pál, Péterffy András. Mivel a dokumentumfilmek terjesztése egyáltalán nincs megoldva, ezeket a filmeket sehol máshol nem lehet kapni, ezért ez egy jó lehetőség volt mind az alkotók, mind pedig a dokumentumfilmet szerető közönség számára, hogy hozzájussanak az alkotásokhoz. A Vajdaságból Siflis Zoltán filmrendező Veszendő végeken, Tolja a szél a szekeret, Az Édentől délre, Temetetlen holtjaink és A szecessziós Szabadka című, DVD-n kiadott filmjeit mutatta be a közönségnek, és dedikálta is azokat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..