home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Faluházat avattak, bölcsőde épül ...
(o. i.)
2007.10.24.
LXII. évf. 43. szám
Faluházat avattak, bölcsőde épül
 ...

Faluházat avattak, bölcsőde épül
Tóth Vilmos tervei alapján itt épül fel a bölcsőde: az intézmény igazgatónője és a polgármester - Szabó Attila felvételeOktóber 20-án, Magyarkanizsa község napján zsúfolt program várta az ünneplő közösséget és a vendégeket. Reggel Magyarkanizsán, a Poletarac I...

Faluházat avattak, bölcsőde épül
Tóth Vilmos tervei alapján itt épül fel a bölcsőde: az intézmény igazgatónője és a polgármester - Szabó Attila felvétele

Október 20-án, Magyarkanizsa község napján zsúfolt program várta az ünneplő közösséget és a vendégeket. Reggel Magyarkanizsán, a Poletarac Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületének udvarában elhelyezték annak a bölcsődének az alapkövét, amelynek átadását 2010-ben tervezik. A gyerekekről való óvodai gondoskodás 140. évfordulójának a megkoronázása volt ez az alapkőletétel - mondta alkalmi beszédében az intézmény igazgatónője, Koncz Julianna, aki szerint: ,,A bölcsődeépítés üzenet a családoknak, és a családot még nem alapított fiataloknak, hogy bátran vállaljanak gyermekeket, mert itt vagyunk, támaszt nyújtunk nekik. Körmöci Károly polgármester szerint nem kis összegről van szó - 43 millió dinár, majd 3000 tonna búza ára -, de reményét fejezte ki, hogy az oly fontos létesítmény építésének pénzelésében az önkormányzatot a tartomány és a köztársaság is segíti. A Városházán, a községi képviselő-testület ünnepi ülésén - a Magyar Köztársaság belgrádi nagykövetségét Fehérvári István ügyvivő, a szabadkai főkonzulátust Síposné Lukács Ilona képviselte, jelen voltak a partner- és testvérvárosok képviselői, Macedóniából Reszen, Szlovéniából pedig Vodice küldöttsége, s a szomszédos községek képviselői is - a szabadkai Garden Quartet muzsikált. Polgármesteri köszöntője után Körmöci Károly átadta az idei Pro Urbe Díjat msgr. Huzsvár László nagybecskerekei megyés püspöknek, Horgos szülöttjének, aki püspöki szolgálata végéig (2007. június 29.) 8 új templomot épített és szentelt fel, lelki gyakorlatos házakat nyitott meg. Községnapi elismerésben részesült Kovács Lajos, az oromi iskola nyugalmazott testnevelő tanára és Milan Vuković gazdasági vezető, közéleti munkás, a nyáron alakult magyarkanizsai székhelyű Regionális Egészségturizmus Klaszter elnöke. Két együttműködi megállapodás aláírására is sor került: a magyarországi Nagykanizsa megyei jogú város nevében Marton István polgármester, Felsőzsolca nevében pedig Fehér Attila polgármester írta alá Körmöci Károllyal a megállapodást.
Koszorúzás a Halász téren, a Bergel-dombon, Oromhegyes központjában pedig a Faluház ünnepélyes átadása. ,,Kedves Barátaim! Ebben az ünnepi órában ez az egyetlen megszólítás, amit őszintének érzek, hiszen aki eljött ma ide, az bizonyára fontosnak tartja ezt az eseményt. A jó barátok együtt örülnek, tervezgetnek, aggódnak. És most van okunk az örömre, hiszen régi álmunk valósult meg a községi önkormányzat segítségével- mondta Koncz Lázár, a helyi közösség tanácsának elnöke. Körmöci Károly szerint, ha nagyon röviden kellene fogalmazni, mindössze annyit mondana: ,,Megcsináltuk! A történet azonban másfél évvel ezelőtt, a helyi közösség tanácsával folytatott beszélgetéssel kezdődött. Azzal, hogy ennek a falunak leginkább egy olyan épületre van szüksége, ahol az emberek össze tudnak jönni, ünnepelni, örömöt és bánatot megosztani. Olyan épület, amely nem pusztán művelődési otthon, hiszen a gyerekektől kezdve a civil szervezetekig mindenkinek a közös otthona lesz. ,,Használják egészséggel a Faluházat, s kívánom, hogy mindennap zsongjon ez az épület! - mondta Magyarkanizsa község elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..