home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Emberségesnek lenni
Szilágyi Edit
2012.04.11.
LXVII. évf. 15. szám

A magyarországi Országos Alapellátási Intézet által az Év praxisa a Kárpát-medencében címmel meghirdetett versenyen dr. Jung Németh Erzsébet, a zentai egészségház általános szolgálatának főorvosa második díjat érdemelt ki.Érdemes mélyen emberségesnek lenni - szól az üzenete annak a versenynek, amel...

A magyarországi Országos Alapellátási Intézet által az Év praxisa a Kárpát-medencében címmel meghirdetett versenyen dr. Jung Németh Erzsébet, a zentai egészségház általános szolgálatának főorvosa második díjat érdemelt ki.
Érdemes mélyen emberségesnek lenni - szól az üzenete annak a versenynek, amelyet a magyar Országos Alapellátási Intézet tavaly második lakalommal hirdetett meg az Év praxisa a Kárpát- medencében címmel magyarországi és határon túli magyar orvosok és munkatársaik számára.
A díjat olyan egészségügyi dolgozóknak szánták, akik nemcsak szakértelmükkel, hanem empátiájukkal is el tudják nyerni betegeik bizalmát és megbecsülését, akik a nehézségek ellenére is helytállnak, akik emberségből, erkölcsből, tudásból példát mutatnak és megmutatják, hogy a biztató mosolynak is van gyógyító ereje. Magyarországi és határon túli betegeket, szakorvosokat, tisztiorvosi szolgálatokat, önkormányzatokat, civilszervezeteket, korházi osztályokat, ösztönöztek arra: jelöljenek személyeket a versenyre, hiszen Az év praxisa pályázat a páciensek szemszögéből láttatja a helyzetet. A beteg ugyanis pontosan tudja, hogy ki az, aki igazán törődik vele, ki az, aki hozzájárul a gyógyulásához. A jeles közéleti személyiségekből álló zsűri 218 pályázatból tíz magyarországi és tíz határon túli praxist választott ki. A nyertesek végső sorrendjét az internetről beérkezett majd 100 000 szavat döntötte el.
A második díjat a határon túli dr. Jung Németh Erzsébet - aki Tiszaszentmiklóson született és Zentán tevékenykedik - eddigi munkássága és betegei ajánlására, illetve a beérkezett szavazatok alapján érdemelte ki.
Az oklevélen kívül a díjazottak értékes ajándékokat kaptak, az EGIS és a Béres Gyógyszergyár az Innomed Medical Zrt., a 77 Elektronika, az Integramed Kft., illetve a Rex Clinic jóvoltából.
Dr. Jung Németh Erzsébetet egy betege terjesztette fel a díjra a következő ajánlással: kitartó lelkes orvos és barát egy személyben, majd Teréz anya gondolatait idézte: ''Szeretet, ha egy ismeretlent átölelsz, és segítesz, ha rászorul”. Igen fontos számára, hogy kedvenc orvosa a betegeit a nevén szólítja, és személyes problémáit is ismeri. Az idős betegeinek külön figyelmet szentel, akiknek a gyógyszernél is fontosabb, ha meghallgatják és megértik őket. Munkáját az emberszeretet és az Istenbe vetett hite viszi előre. Minden cselekedetéből a kreativitás sugárzik, kerékpárján megy a betegekhez télben-nyáron, esőben hóban egyaránt.
Az ajánlólevél célba ért: dr. Németh Jung Erzsébet elnyerte megérdemelt jutalmát. A díj róla, szakmai tudásáról, hivatásszeretetéről, empátiájáról szól. Munkájának minőségét értékeli.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..