home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Elmarad a Dakar!
(T. T.)
2008.01.09.
LXIII. évf. 2. szám

A verseny hivatalos internetes oldalán, a www.dakar.com-on pénteken, röviddel 13 óra után hozták nyilvánosságra a szervező Amaury Sport Organisation (ASO) közleményét, hogy elmarad a 2008. évi Lisszabon-Dakar rali. Ezzel párhuzamosan Etienne Lavigne versenyigazgató az összes versenyző előtt bejelent...

A verseny hivatalos internetes oldalán, a www.dakar.com-on pénteken, röviddel 13 óra után hozták nyilvánosságra a szervező Amaury Sport Organisation (ASO) közleményét, hogy elmarad a 2008. évi Lisszabon-Dakar rali. Ezzel párhuzamosan Etienne Lavigne versenyigazgató az összes versenyző előtt bejelentette a döntést. Az ASO a francia kormány - elsősorban a külügyminisztérium -egyértelmű javaslatára határozott így a közlemúltban Mauritániában végrehajtott terrorcselekmények miatt.
,,Az ASO-ra hárul a legnagyobb felelősség abban, hogy garantálja a helyi lakosság, a profi és amatőr versenyzők, a személyzet és az újságírók teljes biztonságát. Az ASO ismét leszögezi: a biztonság kérdésében soha nem kötött és a jövőben sem köt kompromisszumot' - áll a közleményben.
A rendezők elítélik a terrorcselekményeket, amelyek egyéves kemény szervezőmunka eredményét semmisítették meg, és amelyek nagy csalódást okoznak, legfőképpen Portugáliában, Marokkóban, Mauritániában és Szenegálban.
,,A Dakar(-rali) egy szimbólum, s a jelképet semmi sem semmisítheti meg. A 2008. évi verseny törlése nem veszélyezteti a Dakar jövőjét' - olvasható a hivatalos tájékoztatóban.
A verseny lebonyolítása azután került veszélybe, hogy december 27-én a terroristák három katonát megöltek a nyugat-afrikai országban, három nappal korábban pedig fegyveresek négy francia turistát agyonlőttek, egyet súlyosan megsebesítettek.
Ezután Étienne Lavigne, a Dakar versenyigazgatója tárgyalt a mauritániai tisztviselőkkel és a francia nagykövetség illetékeseivel, majd közölte, hogy biztonságosak lesznek az érintett szakaszok.
Csütörtökön azonban a francia kormány azt javasolta a Dakar-rali részvevőinek és szervezőinek, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel kerüljék el Mauritániát.
Az idei Lisszabon-Dakar ralira négy magyar autós páros, négy magyar motorkerékpáros - köztük a szabadkai Sagmeister Gábor -, valamint négy kamionos trió nevezett be.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..