home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Elkezdődött a szerbiai parlament alakuló ülése
Tancsik Richárd
2022.08.01.
LXXVII. évf. 30. szám
Elkezdődött a szerbiai parlament alakuló ülése

A szerbiai parlament alakuló ülése a szerb himnusszal kezdődött. Ezen az ülésen hitelesítik a képviselők mandátumát, akik leteszik esküjüket.

Az ülést a nyolcvanegy éves Vladeta Janković, az Együtt Szerbia Győzelméért lista képviselője vezeti mint korelnök, és munkáját a négy legfiatalabb képviselő segíti.


Fotó: parlament.gov.rs

A 250 képviselő a mai alakuló ülésen semmiről sem szavaz, csak az esküjüket teszik le. A házelnököt, a helyetteseit és a parlamenti bizottságok tagjait a holnapi napon, augusztus 2-án választják meg. Az új parlamentnek várhatóan 16 frakciója lesz.

A Vajdasági Magyar Szövetség frakcióját továbbra is dr. Pásztor Bálint vezeti. Az ülés előtt a politikus azt mondta, továbbra is a vajdasági magyarság számára fontos ügyek, a helyi önkormányzatok fejlesztése, valamint a migráció elleni küzdelem áll a párt homlokterében, amikor a belgrádi érdekérvényesítésről van szó.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..